Resultaat 1–36 van de 83 resultaten wordt getoond

Vanaf:  349,00
Vanaf:  179,00
Vanaf:  199,00

Salontafels van Pure Wood

Een salontafel is niet te missen in jouw woning. Een salontafel kan jouw leefhoek helemaal afmaken en ervoor zorgen dat het een samenhangend geheel wordt. Plaats deze tafel gezellig voor jouw hoekbank of tussen de U-bank. Plaats er een aantal accessoires op, et voilà! Zo creëer je in een handomdraai een gezellige woonruimte. Bij Pure Wood hebben we de leukste salontafels speciaal voor jou verzameld. Kies jouw nieuwe salontafel uit bovenstaande collectie of kom jouw nieuwe salontafel kopen in onze winkel in Oisterwijk.

Ronde salontafel

Een ronde vormgeving geeft een enorm ruimtelijk gevoel aan jouw woning. Daarom zijn ronde tafels, waaronder de salontafels perfect voor de wat kleinere ruimtes. Bovendien is een ronde tafel ideaal met kleine kinderen. Die kunnen zonder zich te bezeren aan eventuele hoeken en punten, vrijuit rondom de tafels bewegen.

Salontafel set

Een aantal van onze salontafels zijn verkrijgbaar in sets. Dit betekent dat er meerdere formaten in een pakket zetten. Het is natuurlijk leuk om deze met elkaar te combineren voor een speels effect. Heb je hier de ruimte niet voor? Dan is het misschien leuk om één van deze tafels als bijzettafeltje te gebruiken. Zo komt het materiaal, de kleur en de vorm steeds terug en wordt het echt een samenhangend geheel.

Salontafel zwart

De ‘standaard’ kleuren zoals zwart en wit doen het altijd goed in een interieur. Deze stralen namelijk rust uit en ze zijn perfect om mee te combineren. Ieder huis heeft natuurlijk zijn eigen woonstijl, maar deze items passen overal bij. Zo kun je ook nog eens je interieur helemaal omgooien. Naast hout, zit je met een zwarte salontafel of een witte salontafel altijd goed.

Salontafel combineren

Als je niet kunt kiezen tussen een paar tafels, dan is het een leuk én praktisch om gewoon 2 of 3 salontafeltjes te combineren. Kies kleine tafels in verschillende stijlen en kleuren en mix and match. Deze tafeltjes mogen best een beetje van elkaar verschillen, mits de hoogtes mooi op elkaar zijn afgestemd en je ze dus over elkaar heen kan plaatsen. Je kunt ook voor een grote salontafel gaan en combineren met een passende bijzettafel.

Wat zet je op je salontafel?

Een salontafel stylen is hartstikke leuk om te doen en minder lastig dan je denkt. Ga voor een mooi ornament, een vaas of een dienblad met kaarsen. Maak groepjes van items en zorg dat je in hoogte van de woonaccessoires varieert. Bekijk onze blog over salontafel stylen voor meer tips en voorbeelden van wat jij op jouw salontafel kan zetten.

Salontafel kopen in Oisterwijk

Wil jij een salontafel kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kies je voor een ronde-, vierkante,- of rechthoekige salontafel? In ons uitgebreide assortiment is er van alles mogelijk en hebben wij passende salontafels voor in iedere woonstijl!

Naast salontafels verkopen wij ontzettend veel verschillende andere tafels, denk hierbij aan bijzettafels, wandtafels en eettafels.

Kom voor de leukste uitvoeringen en combinaties naar onze showroom die gevestigd zit in Oisterwijk. Hier staan als onze stylistes voor jou klaar met de leukste ideeën over het gezellig inrichten en aankleden van de salontafels. Onze salontafels zijn ook online te bestellen. Hier worden ze met de meeste zorgvuldigheid voor jou ingepakt en opgestuurd.

Loader image

Bij het kiezen van de juiste salontafel zijn er verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden:

  1. Functionaliteit: Hoe wil je de salontafel gebruiken?
  2. Afmetingen: Meet de beschikbare ruimte in je woonkamer op en bepaal welke afmetingen goed passen. De salontafel moet in verhouding staan tot de grootte van de bank en de rest van het meubilair. Zorg ervoor dat er voldoende loopruimte overblijft rondom de tafel.
  3. Interieurstijl: Overweeg de stijl van je interieur en kies een salontafel die daarbij past. Wil je een moderne, minimalistische uitstraling of juist een meer klassieke en traditionele stijl? Denk ook aan het materiaal van de salontafel, zoals hout, glas, metaal of een combinatie daarvan, en hoe dit past bij de rest van de inrichting.
  4. Persoonlijke smaak: Vergeet niet om je persoonlijke smaak en voorkeuren mee te nemen in je keuze. Kies een salontafel waar je echt van houdt en die past bij jouw eigen stijl en persoonlijkheid.

De keuze van de vorm voor je salontafel hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, je persoonlijke voorkeur en de stijl van je interieur. Hier zijn enkele overwegingen voor verschillende vormen van salontafels:

  1. Rechthoekige salontafel: Dit is een populaire keuze omdat het goed past bij de meeste bankopstellingen. Een rechthoekige salontafel biedt vaak voldoende oppervlak voor het plaatsen van decoratieve items, drankjes en snacks. Het kan ook dienen als een centraal punt in de woonkamer.
  2. Vierkante salontafel: Een vierkante salontafel kan een modern en strak gevoel geven aan de ruimte. Het kan goed werken als je een symmetrische indeling hebt of als je een kleinere woonkamer hebt waarbij een compactere tafel gewenst is.
  3. Ronde salontafel: Een ronde salontafel voegt zachtheid en een gevoel van harmonie toe aan de ruimte. Het is ideaal voor sociale interactie omdat het mensen uitnodigt om rondom te zitten en gemakkelijk gesprekken te voeren. Een ronde salontafel kan ook handig zijn in kleinere ruimtes omdat er geen scherpe hoeken zijn om tegen aan te stoten.
  4. Ovaalvormige salontafel: Een ovale salontafel combineert de voordelen van een rechthoekige en een ronde salontafel. Het heeft een elegante uitstraling en biedt een soepele doorstroming in de ruimte. Een ovale salontafel kan goed werken in zowel traditionele als moderne interieurs.

Stijlvolle matchmakers! Bij het kiezen van een salontafel voor je woonkamer is het essentieel om rekening te houden met de bestaande inrichting en stijl van de ruimte. Als je een minimalistische inrichting hebt, overweeg dan een slanke salontafel met strakke lijnen. Voor een landelijke stijl passen houten salontafels perfect, terwijl een moderne woonkamer kan profiteren van een glazen of metalen tafel. Kies een salontafel die naadloos aansluit bij je woonkamerstijl voor jouw droominterieur.

Kies voor een hoogte tussen 40 cm en 50 cm die perfect past bij je bank of fauteuils. Kijk wat voor jou en je partner het beste werkt en test meerdere soorten salontafels uit in de winkel. Ga voor een tafel die ongeveer twee derde van de banklengte beslaat voor een perfecte balans. Creëer voldoende loopruimte met een afstand van zo'n 45 cm rondom de tafel. Denk ook aan de functionaliteit en stijl, en laat je interieur stralen met een prachtig meubelstuk. Hulp nodig? Onze interieuradviseurs staan te trappelen om jou te helpen met het kiezen van een mooie salontafel.