Hoe style je de salontafel?

Hoe style je de salontafel

Een ideale zithoek is niet compleet zonder salontafel. De kans is dan ook groot dat je er al eentje in huis hebt. Toch bestaan er oneindig veel mogelijkheden om ze te decoreren of om leuke variaties mee te maken. Wij laten je zien hoe je een salontafel kunt stylen!

MORE IS MORE

Een salontafel was vroeger alleen maar functioneel, tegenwoordig is de salontafel functioneel én een ware eye-catcher. Ga daarom voor meerdere, kleinere exemplaren die verschillende materialen en vormen hebben. Zo creëer je al snel een trendy en speels interieur. En het mixen en matchen met salontafels is dé trend van nu! Maar hoe style je nu een set salontafeltjes?

Hoe style je de salontafel stijlvol

Bloomingville salontafel harper 2
SHOP NU
salontafel set van 2 lood rustiek edge
SHOP NU
Salontafel set
SHOP NU
Vaas Chow oud roze antiek brons
SHOP NU
Roze kwal in ovaal glas
SHOP NU
Vaas helder glas met jute
SHOP NU

KIES EEN KLEUR

Heb jij een licht Scandinavisch interieur waarbij een frisse styling past in het interieur? Combineer dan vooral neutrale tinten met elkaar zoals wit, beige en misschien lichte pasteltinten. Zet op de tafel diverse woonaccessoires in deze kleuren en gebruik materialen als hout, glas en wat accenten in brass. De witte accenten verbinden alle natuurlijke kleuren met elkaar. In deze stijl is het ook mooi om wat groener glas te gebruiken.

Houd jij wel van een zachte kleur? Kies dan voor poederroze accenten. Zet op de tafel een houten dienblad en hierop een mix van vazen, cactussen en kandelaren in verschillende hoogtes. Gebruik wel dezelfde tinten zodat er een eenheid ontstaat. Het clusteren of groeperen van producten staat altijd heel stijlvol. Voor een extra speels effect kun je nog wat decoratie los op de tafel neerzetten.

Tot slot kun je denken aan een mooi gestylede salontafel met groene tinten. Combineer mosgroen, emeraldgroen, olijfgroen en lichtgroen met elkaar. Naast bijvoorbeeld groene vazen kun je gouden ornamenten gebruiken voor een leuk contrast. Deze kleuren zijn perfect te combineren met elkaar.

Vaas glas groen
SHOP NU
Gouden aapjes
SHOP NU
Black Beads dienblad
SHOP NU

KIES STIJLVOLLE WOONACCESSOIRES

Wanneer je mooie bloemen of kleine plantjes op tafel wilt zetten, maak dan gebruik van verschillende soorten potjes en vaasjes voor een speels effect. Overweeg ook mooie grote dienbladen waar je bijvoorbeeld mooie theekopjes op kunt zetten, een stoer ornament of een mooie grote vaas met zijden bloemen erin. Naast deze accessoires zou je ook kunnen denken om een mooi design boek open op te laten te leggen.

TIP: KAARSEN

Of het nu winter of zomer is, kaarsen kun je het hele jaar door gebruiken. Het geeft veel warmte en staan ontzettend gezellig op de salontafel. Hierdoor mogen ze dus ook zeker niet ontbreken. Combineer een mooi waxinelichthouder met leuk vaasje en een kandelaar op een plateau en je hebt een ontzettend leuk setje gecreëerd!

Ben jij nog op zoek naar een mooie salontafel? Bekijk dan hier onze collectie!