Hoe style je de salontafel?

Salontafel Stylen

Vind jij het soms ook lastig om jouw salontafel te stylen? Een salontafel staat vaak op een centrale plek in huis en dat maakt het de juiste plek om extra gezellig te maken! Wij helpen je graag met het creëren van de mooiste combinaties, zodat dit meubelstuk het allerbeste tot zijn recht komt in jouw interieur. In deze blog voorzien we je graag van een aantal tips om je salontafel te decoreren!

SALONTAFEL DECOREREN

Dat een salontafel niet alleen functioneel is, dat weten we allemaal. Zo gebruik je de tafel niet enkel voor een hapje en een drankje, maar maak je het ook gezellig met wat salontafel decoratie. Met een gestylde salontafel voeg je écht sfeer toe aan jouw woonkamer.

Het combineren van verschillende salontafels is helemaal van nu. Hierbij kun je denken aan een houten of marmeren salontafel set in combinatie met een luxe fluwelen poef. Dit geeft direct een chiquere uitstraling. Op de poef kun je dan weer een mooi dienblad plaatsen met de mooiste salontafel accessoires.

Tip: mix and match voor de styling van jouw salontafel. Werk met verschillende hoogtes, materialen en verschillende soorten accessoires. Als alle salontafel accessoires dezelfde hoogte hebben, kan het mogelijk wat saai ogen. Met verschil in hoogte en vorm, wordt jouw salontafel levendiger.

Houd het rustig door bijvoorbeeld één vaasje met (zijden)bloemen neer te zetten of combineer verschillende soorten accessoires zoals ornamenten in combinatie met een kralenketting en een heerlijke geurkaars met bijpassende geurstokjes. Of denk aan een waxinelichthouders naast wat opvallende windlichten of kandelaren. Jij hebt zelf in de hand hoe druk of rustig jouw salontafel decoratie wordt.

Hieronder hebben we enkele van onze favoriete salontafels getoond, zodat jij alvast wat inspiratie op kan doen. Vergeet ook niet de overige salontafels te bekijken!

salontafel richmond Dalton draaibaar bruin marmer bladSHOP NU salontafel-deep-edge-2
SHOP NU
salontafel-set-asher
SHOP NU

WAT STAAT LEUK OP EEN SALONTAFEL?

Wat leuk staat op jouw salontafel is natuurlijk ook een kwestie van smaak en woonstijl. Wanneer je mooie bloemen of kleine plantjes op tafel wil zetten, maak dan gebruik van verschillende soorten potjes en vaasjes voor een speels effect. Overweeg ook mooie grote dienbladen waar je bijvoorbeeld mooie theekopjes op kunt zetten, een stoer ornament of een mooie grote vaas met zijden bloemen erin. Naast deze accessoires zou je ook kunnen denken aan mooie designboeken.

DIENBLADEN

Een dienblad kan helpen bij de styling van jouw salontafel. Het heeft namelijk twee functies: het serveren van eten als je visite hebt en als verzamelschaal van al het leuks dat jij wil laten zien op jouw salontafel. Door middel van een dienblad wordt het één geheel. Een mooi dienblad komt dus altijd van pas! Misschien zie je hieronder al een mooi dienblad en anders kun je altijd nog even de rest van de collectie schalen en dienbladen bekijken.

Accessoires 2
SHOP NU
Mahika Tray
SHOP NU
Dienblad-mele-4
SHOP NU

KIES EEN KLEUR

Kleur is ook een belangrijke factor! Heb jij een licht Scandinavisch stijl in huis waarbij een frisse styling past in het interieur? Combineer dan vooral neutrale tinten met elkaar zoals wit, beige en misschien lichte pasteltinten. Zet op de tafel diverse woonaccessoires in deze kleuren en gebruik materialen als hout, glas en wat accenten in brass. In deze stijl is het ook mooi om wat groener glas te gebruiken.

Houd jij wel van een zachte kleur? Kies dan voor poederroze accenten. Zet op de tafel een houten dienblad en hierop een mix van vazen, cactussen en kandelaren in verschillende hoogtes. Gebruik wel dezelfde tinten zodat er een eenheid ontstaat. Het clusteren of groeperen van producten staat heel stijlvol.

Nieuwe-foto-vaas-balou-website
SHOP NU
Madam Stoltz Vaas vrouw wit2
SHOP NU
Shiva 3
SHOP NU

Tot slot kun je denken aan mooie salontafel accessoires met groene tinten. Combineer mosgroen, emeraldgroen, olijfgroen en lichtgroen met elkaar. Naast bijvoorbeeld groene vazen kun je gouden ornamenten gebruiken voor een leuk contrast. Deze kleuren zijn perfect te combineren met elkaar.

Kandelaar Aguamala Roze En Groen Smalle Kaars Groot En Klein
SHOP NU
Vacht Leger Groen
SHOP NU
Sierkussen-Janise
SHOP NU

TIP: KAARSEN

Of het nu winter of zomer is, kaarsen kun je het hele jaar door gebruiken. Het geeft veel warmte en ze staan ontzettend gezellig op de salontafel. Combineer een mooie waxinelichthouder met een leuk vaasje en een kandelaar op een plateau en je hebt een ontzettend leuk setje gecreëerd! Een geurkaars mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ook geur doet wat met de sfeer in huis. Probeer echter wel een combinatie te maken van geurkaarsen en waxinelichthouders in plaats van meerdere verschillende geurkaarsen. Zo kun jij gezellig alle kaarsjes tegelijkertijd aansteken en komt de geur van die ene geurkaars het allerbeste tot zijn recht! Onze favoriet is de lijn Istanbul van Atelier Rebul.

Ted Sparks White Tea & Chamomile
SHOP NU
istanbul-scented-candle-235g
SHOP NU
Theelicht Palet
SHOP NU

SALONTAFEL DECORATIE KOPEN BIJ PURE WOOD

Heb jij jouw favoriete items al uitgekozen? Bestel dan jouw nieuwe producten online bij Pure Wood. Binnen enkele werkdagen heb jij jouw nieuwe producten in huis, mits alles op voorraad is. Als dat niet het geval is, wordt je per mail op de hoogte gehouden.

Liever de accessoires in het echt bekijken? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Oisterwijk. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en iedere eerste zondag van de maand. Onze interieuradviseurs staan voor je klaar om te helpen met het maken van keuzes of het stylen van jouw salontafel.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Bekijk dan ook eens onze andere interieurblogs. Bijvoorbeeld de blog over vensterbank decoratie, balkon decoratie, of de blog over een botanisch interieur.

[thrive_leads id=’47773′]