Salontafel stylen: breng leven in je woonkamer

Salontafel Stylen

Een salontafel is niet zomaar een meubelstuk; het is het middelpunt van gezelligheid en stijl in je woonkamer. Het creëren van de perfecte look voor je salontafel kan een leuke uitdaging zijn en kan de sfeer in je hele interieur transformeren. In deze blog delen we tips en trucs om je te helpen je salontafel op een creatieve en stijlvolle manier te decoreren.

BEGIN MET EEN LEEG CANVAS

Voordat je begint met het stylen van je salontafel, is het belangrijk om een blanco canvas te hebben. Verwijder alle items van de tafel, zodat je met een schone lei kunt beginnen. Dit geeft je de vrijheid om te experimenteren en te zien welke combinaties het beste werken voor jouw woonkamer. Heb je nog geen salontafel? Bezoek dan onze showroom voor ontzettend veel keuze in modellen, kleur en materiaal.

Hieronder hebben we enkele van onze favoriete salontafels van dit moment getoond, zodat jij alvast wat inspiratie op kan doen. Vergeet ook niet de overige salontafels te bekijken!

Vierkante Salontafel Zwart Mangohout
SHOP NU
salontafel-deep-edge-2
SHOP NU
salontafel-set-asher
SHOP NU

Gebruik een mooi dienblad als verzamelschaal

Dienbladen zijn onmisbare elementen bij het stylen van een salontafel. Ze bieden niet alleen een praktische manier om items georganiseerd te houden, maar dienen ook als een decoratief canvas waarop je jouw persoonlijke stijl kunt tonen. Een goed gekozen dienblad kan een centraal punt worden op je salontafel, waarop je bijvoorbeeld geurkaarsen, vazen, boeken en andere decoratieve objecten kunt rangschikken. Bovendien kunnen dienbladen in verschillende stijlen, kleuren en materialen worden gekozen, waardoor je de perfecte aanvulling kunt kiezen die past bij de sfeer van je woonkamer. Het toevoegen van een dienblad aan je salontafelstyling geeft niet alleen een gevoel van orde, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan de ruimte. Bovendien kun je het dienblad ook altijd nog gebruiken als serveerschaal. Super multifunctioneel dus!

Accessoires 2
SHOP NU
Mahika Tray
SHOP NU
Dienblad-mele-4
SHOP NU

KIES EEN THEMA OF KLEURENPALLET

Om een samenhangende look te creëren, is het handig om een thema of kleurenpalet te kiezen. Dit kan variëren van een Ibiza stijl met schelpen en zachte blauwe tinten tot een industrieel interieur met stoere kussens en gebruik van hout of metaal in je woonaccessoires. Het kiezen van een samenhangend thema zal je helpen bij het selecteren van de juiste decoraties.

Nieuwe-foto-vaas-balou-website
SHOP NU
Madam Stoltz Vaas vrouw wit2
SHOP NU
Shiva 3
SHOP NU

MAAK GEBRUIK VAN VERSCHILLENDE HOOGTES

Een van de geheimen van succesvolle salontafelstyling is het spelen met hoogteverschillen. Combineer items van verschillende hoogtes om visuele diepgang te creëren. Denk aan het plaatsen van een vaas met bloemen naast een stapel boeken en een hoge naast een lage geurkaars of mooi windlicht. Dit voegt diepte en dynamiek toe aan je salontafel.

Ted Sparks White Tea & Chamomile
SHOP NU
istanbul-scented-candle-235g
SHOP NU
Theelicht Palet
SHOP NU

HOUDT RUIMTE OVER VOOR JE HAPJES EN JE DRANKJES

Wij begrijpen als echte interieurliefhebbers natuurlijk maar al te goed hoe belangrijk en fijn een mooi interieur voor jou is. Desondanks moet je niet vergeten dat je salontafel ook functioneel moet blijven. Zorg ervoor dat er nog steeds voldoende ruimte is voor een kopje koffie, een boek of een snack. Plaats decoratieve items strategisch, zodat ze niet in de weg staan van het dagelijkse gebruik van de tafel. Zo kun je genieten van al het moois dat op je tafel staat, maar heb je nog steeds optimaal comfort.

REGELMATIG VERNIEUWEN

Het stylen van je salontafel hoeft geen wekelijkse activiteit te zijn. Af en toe vernieuwen kan een frisse uitstraling aan je woonkamer geven. Probeer nieuwe decoraties of reorganiseer de bestaande items om een nieuwe sfeer te creëren.

Onthoud dat er geen strikte regels zijn als het gaat om het stylen van een salontafel. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende looks tot je er een vindt die bij jou en je huis past. Met deze tips kun je je salontafel transformeren tot een boeiend kunstwerk dat de aandacht van iedereen trekt en je woonkamer naar een hoger niveau tilt. Heb je hier een extra beetje hulp voor nodig? Schakel dan de hulp in van onze interieuradviseurs in de showroom van Pure Wood. Ons deskundig personeel staat van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar om je te helpen met ál jouw interieurvragen. Happy styling!

Vond je deze blog leuk om te lezen? Bekijk dan ook eens onze andere interieurblogs. Bijvoorbeeld de blog over vensterbank decoratie, balkon decoratie, of de blog over een botanisch interieur.