Pure Wood

Pure Wood in Tilburg

Pure Wood is opgericht in 1994 en in korte tijd uitgegroeid tot de allerleukste woonwinkel van Nederland. Van de oprichting in 1994 tot de zomer van 2014 was Pure Wood een vaste waarde in het voormalige Aabe gevestigd in de Tilburgse Woonboulevard Leypark.

De start van “ het nieuwe” Pure Wood aan de Nieuwlandstraat was voortvarend, de winkel werd al snel gevonden door veel vaste klanten welke Pure Wood in haar ruim 20-jarige geschiedenis had opgebouwd. Ondanks de vliegende start heeft men achteraf helaas moeten concluderen dat de overstap te laat werd gemaakt. Het faillissement van een gevestigde naam in Tilburg was het gevolg.

Pure Wood had niet alleen veel fans onder haar klanten, maar ook menig concurrent in de regio keek met jaloerse blikken naar deze mooie winkel. Omdat in “ het wereldje”  slecht nieuws ook sneller rondgaat dan goed nieuws duurde het niet lang voordat dit gerucht Meubilex bereikte. Een van de ondernemers achter Meubilex is Tilburger in hart en nieren en heeft Pure Wood in al die jaren met bewondering bekeken.

Een nieuwe start

Na een snelle en op gevoel gebaseerde reactie werd Pure Wood ingelijfd bij Meubilex. Dit duurde welgeteld 2 dagen. Naast de handelsnaam, deze website en bepaalde rechten werd ook de gehele orderportefeuille overgenomen van de curatoren, waardoor alle klanten hun aankopen alsnog geleverd kregen en zodoende hun aanbetalingen niet kwijt raakten.

Pure Wood werd een afdeling bij Meubilex. Een snelle verbouwing, een aanpassing van het assortiment en wat reclame werden al snel gerealiseerd. Al heel snel bleek dat Pure Wood veel meer is dan een afdeling van een winkel en al snel werd besloten dat ze een eigen plekje verdient. Krachten werden gebundeld en samen met Meubilex en Room108 werd een andere bekende naam uit het verleden nieuw leven in geblazen.

Een mooie toekomst

Per 1 december 2016 zullen we weer een eigen winkel hebben op een schitterende locatie die 100% Pure Wood-waardig is. Pure Wood is later dit jaar te beleven op de plek waar al eerder geschiedenis werd geschreven. De Heusdensebaan te Oisterwijk was in de jaren ‘80 al het middelpunt van alles wat met meubelen te maken had in Nederland. Meubelfabriek Oisterwijk maakt hier gedurende deze jaren al furore als absolute marktleider en alleenheerser in meubel minnend Nederland..

In het nieuwe pand zullen we enkel gaan werken vanuit passie voor mooie spullen. Onze liefde voor mooie meubelen en unieke woonaccessoires zullen weer de drijvende kracht zijn achter Pure Wood. We hopen je dan ook te verwelkomen in onze nieuwe winkel waarin onze herkenbare stijl, sfeer en gevoel worden gecombineerd met nieuwe items en verrassende unieke meubelen.

Whoon Oisterwijk Pure Wood

Pure Wood in het kort

  • Unieke collectie die voortdurend wisselt omdat van alles slechts 1 exemplaar bestaat.
  • We werken enkel samen met de beste producenten.
  • Vele items komen vaak uit India, China en Indonesië. 
  • Onze houten meubelen zijn meestal gemaakt van teak hout wat afkomstig is van voornamelijk gesloopte spoorwegbruggen en oude huizen.