Toont alle 8 resultaten

Ovale tafels

Een ovale tafel zorgt voor een chique uitstraling in jouw interieur, maar is ook super praktisch omdat je er veel stoelen aan kwijt kan. Bekijk ons collectie ovale tafels en kies jouw favoriet!

De voordelen van een ovale tafel

Een ovale tafel is niet alleen ontzettend hip en stijlvol, het is ook nog eens een ontzettend praktische tafel! Wij zetten de voordelen van een ovale tafel voor je op een rijtje:

  • Aan een ovale tafel kun je meerdere zitplekken kwijt; omdat de tafel leunt op een onderstel dat in het midden staat, kun je makkelijker meer stoelen kwijt. Hoeken en onderstellen zitten hier nooit in de weg.
  • Een ovale tafel heeft geen scherpe hoeken; zeker in het geval van jonge kinderen, geeft dit weer een zorg minder.
  • Met een ovale tafel breng je meer dynamiek in jouw interieur; een ovale tafel staat namelijk het mooiste als je hem van de muur af plaatst. Zo zorg je ervoor dat de ruimte wordt gebroken, omdat niet alle meubelstukken dan kaarsrecht tegen de muur aan staan. Met een ovale tafel benut je de ruimte volledig. Ook de ronde vormen van de tafel breken mooi met de rest van het interieur, waarin hoeken en strakke lijnen veel meer voorkomen.
  • Een ovale tafel is uniek; breek met de traditionele rechthoekige vormen en ga voor iets anders. Organische vormen passen helemaal binnen de interieurtrends van dit moment!
  • Een ovale tafel is gezelliger; de mensen waarmee je aan tafel zit hoeven dan namelijk niet per se tegenover of naast je te zitten. De tafel maakt het oogcontact met iedereen mogelijk. Zo voelt niemand zich buitengesloten!

Waar past een ovale tafel?

Een ovale tafel is geschikt voor iedere ruimte. Houdt bij de keuze van de grootte wel rekening met de hoeveelheid ruimte die je hebt. Een grote ovale tafel voor meer dan 6 personen gaat mogelijk niet helemaal passen als je in een klein appartement woont. Dan is een tafel die tegen de muur aan kan een betere optie. Heb je een grote ruimte? Dan valt een te kleine ovale tafel mogelijk weg in de kamer. Meet dus voor het kopen of bestellen van een ovale tafel altijd even de beschikbare ruimte op.

Ovale tafel shoppen bij Pure Wood

Of je nu op zoek bent naar een ovale eettafel of een gezellige, ovale salontafel; bij Pure Wood ben je aan het juiste adres voor het uitkiezen van de meest geschikte ovale tafel voor bij jou thuis!

Hulp nodig bij het uitkiezen van een ovale tafel? Bezoek dan onze showroom in Oisterwijk, waar wij jou met alle plezier helpen met het maken van de juiste keuze. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en iedere eerste zondag van de maand. Toch liever online bestellen? Profiteer dan van de voordelen van achteraf betalen via Klarna. Jouw tafel wordt dan bij jou thuis bezorgd en wanneer jij er tevreden over bent, betaal je eenvoudig met één druk op de knop.

Toch liever een ander soort tafel kopen? Bekijk dan ook onze gouden tafelshouten tafelszwarte tafelsgouden tafels, visgraat tafels, marmeren tafels en Richmond tafels.