Toont alle 6 resultaten

Ronde eettafels

Een speelse touch toevoegen in jouw eethoek? Kies dan voor een ronde eettafel. Met een ronde eettafel heb je net wat meer (oog)contact met elkaar en dat maakt het een gezellige eettafel. Bekijk ons assortiment hieronder en shop jouw favoriet!

Een ronde eettafel is niet alleen mooi, maar ook ontzettend praktisch. De ronde vorm biedt vele voordelen. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

1. Gezelligheid

Met een ronde tafel heb je meer contact met iedereen aan tafel. Je hebt geen buitenkant en geen midden, dus iedereen is even betrokken aan tafel. Spelletjes kunnen makkelijker gespeeld worden, want iedereen kan evengoed bij het bord of het kaartspel.

2. Ideaal voor kleinere ruimtes

Het ronde blad van de eettafel neemt minder ruimte in beslag. Omdat je geen hoeken hebt, maar ook geen onderstel aan het uiteinde van het blad, kun je de stoelen ook wat makkelijker kwijt. Je kan er vaak net wat meer stoelen kwijt dan bij een vierkante of rechthoekige tafel. Een keer wat meer eters die aanschuiven? Dan creëer je al gemakkelijk een extra zitplek rondom een ronde eettafel.

3. Kindvriendelijk en veiliger

Een ronde tafel kent geen scherpe punten waar jij je aan kan stoten. Ideaal voor als je rennende en stoeiende kinderen rond hebt lopen in huis. Met een ronde tafel kunnen zij zich vrij rondom de eettafel bewegen.

4. Breekt de ruimte

Een ruimte, waaronder de eethoek, is meestal opgebouwd uit hoeken en rechte stukken. De standaard meubels zoals kasten, hoekbanken en tafels koop je al snel in rechthoekige of vierkante vorm. Met een ronde tafel breek je de ruimte en combineer je diverse vormen met elkaar. Hierdoor ontstaat er een dynamisch in plaats van statisch geheel.

Hoe groot moet een ronde eettafel zijn?

Voor de aanschaf van een ronde tafel is het handig om te weten hoe groot hij moet zijn. In andere woorden; hoeveel personen moeten er aan de ronde eettafel kunnen zitten? Bij een rechthoekige tafel kun je dat al in één oogopslag zien, bij een ronde eettafel gaat dat net iets lastiger. Wij helpen je daarom graag een handje!

Afmeting ronde eettafel voor 4 personen

Voor een gezin van 4 personen is een diameter van 120 centimeter voldoende. Met een brede stoel met armleuningen kom je daarmee goed uit. Heb je visite? Dan kun je best nog een extra stoel aanschuiven.

Hoe groot is een ronde eettafel voor 6 personen?

Een ronde tafel van 150 centimeter is zeker geschikt voor een tafel voor 6 personen. Hier gaan we uit van een wat bredere stoel met armleuningen. Heb jij smalle stoelen zonder armleuning? Dan kun je mogelijk bij een kleiner formaat al 6 personen kwijt of kun je bij een ronde eettafel van 150 centimeter nog een extra zitplaats kwijt.

Een ronde eettafel van 160 of 170 centimeter is geschikt voor een gezelschap bestaande uit 8 personen. Ook dan gaan we uit van een eetkamerstoel met armleuningen. Soms nog iets meer plekken nodig dan 8? Dan kun vaak nog een extra plek creëren met een hoge poef, die je bijvoorbeeld uit de woonkamer vandaan tovert. Een poef is namelijk multifunctioneel en dient niet alleen als extra zitplek, maar ook als leuke bijzettafel.

Overige afmetingen

Op zoek naar de afmetingen voor een andere samenstelling? Bekijk dan onderstaand rijtje voor alle afmetingen per aantal personen:

Afmeting ronde tafel

Ronde eettafel van 90 centimeter

Ronde eettafel van 100 centimeter

Ronde eettafel van 110 centimeter

Ronde eettafel van 120 centimeter

Ronde eettafel van 130 centimeter

Ronde eettafel van 140 centimeter

Ronde eettafel van 150 centimeter

Ronde eettafel van 160 centimeter

Ronde eettafel van 170 centimeter

Ronde eettafel van 180 centimeter


Aantal personen

2 personen

3 personen

4 personen

4 personen

5 personen

5 personen

6 personen

8 personen

8/9 personen

9/10 personen

Stel zelf je ronde eettafel samen

Vind jij het lastig om dé perfecte eettafel te vinden? Bij ons in de showroom heb je de mogelijkheid om samen met een van onze interieurstylisten zelf jouw ronde eettafel samen te stellen. Om je al een eind op weg te helpen is het verstandig om eerst thuis de plaats op te meten waar de eettafel komt te staan. Dan weet je precies hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt.

Vervolgens kijken we samen naar het tafelblad, de kleur en de poten. Natuurlijk ontvangen wij je graag met een heerlijk kopje koffie en een fijne glimlach. Loop gerust eens bij ons binnen. Wij hebben zoveel moois in onze collectie.