Toont alle 7 resultaten

Ovale eettafels

Een ovale eettafel is super trendy en brengt dynamiek in de eethoek. Gezellig rondom tafel met zijn allen? Kies jouw favoriete ovale eettafel dan hieronder en koop ‘m bij Pure Wood!

Waarom een ovale eettafel?

Een ovale eettafel brengt vele voordelen met zich mee. Wij zetten er enkele voor je op een rijtje:

1. Uniek design

Met een ovale eettafel breek je met de strakke lijnen en hoeken in de ruimte. Het geeft jouw eethoek een speelse en stijlvolle look.

2. Meer zitplaatsen

Met een ovale eettafel kunnen er gemiddeld meer mensen aanschuiven, dan aan ieder andere eettafel. Bovendien zit het onderstel van een ovale eettafel in het midden van het blad, waardoor het niet in de weg zit bij je benen.

3. Beter oogcontact

Omdat je de rechte hoeken mist en de tafel een ronde vorm heeft kun je beter de tafel overzien en elkaar zo makkelijker aankijken. Zo wordt bijkletsen nog net iets gezelliger bij een ronde of ovale tafel.

Hoeveel mensen aan een ovale eettafel?

De afmeting en de vorm van de ovale eettafel zijn bepalende factoren voor het aantal zitplekken rondom deze tafelvorm. Bovendien is het ook sterk afhankelijk van het type eetkamerstoel die jij uitkiest. Kies jij voor stoelen met armleuningen, dan houd je minder plek over dan wanneer jij kiest voor eetkamerstoelen zonder armleuningen. Ga uit van een gemiddelde zitplek van 70 centimeter per persoon om comfortabel te kunnen zitten. Kies de afmeting van de tafel en reken uit hoeveel stoelen jij nodig hebt. Zo heb je ook met een wat bredere stoel een goede inschatting gemaakt van het aantal zitplekken.

Ovale eettafel kopen bij Pure Wood

Wil je onze ovale eettafels in het echt bewonderen? Of liever nog wat andere eettafel bekijken zoals ronde eettafels? Kom dan langs in onze 4500m2 showroom in Oisterwijk. Hier staan onder andere een aantal voorbeelden van onze eettafels voor jou klaar, zodat je de beste keuze kunt maken. Bovendien kun jij hier jouw eettafel zelf samenstellen met een van onze interieurstylisten.

Wist je dat wij naast eettafels nog ontzettend veel andere tafels hebben? Denk hierbij aan handige bijzettafelssalontafels die jouw leefhoek helemaal afmaken, wandtafels en nog veel meer! Bestel jouw favoriete eettafel nu bij ons online of kom langs in onze showroom om wooninspiratie op te doen! Onze interieurstylisten staan voor jou klaar!