Zolderkamer inrichten: Tips en inspiratie

Claudie Bedsprei 2

Ben je al een tijdje van plan om je zolderkamer om te toveren tot een prachtige ruimte, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij staan voor je klaar om je een handje te helpen! Een zolderkamer is vaak een unieke plek met hoekjes en schuine wanden in plaats van rechte muren. En wie weet, misschien heeft jouw zolderkamer zelfs een charmante dakkapel. Dit kan het inrichtingsproces wel wat uitdagender maken, maar laat je niet ontmoedigen! We hebben hieronder enkele tips en inspiratie verzameld om jouw zolderkamer om te toveren tot een unieke en sfeervolle ruimte.

ZOLDERKAMER INSPIRATIE

Stel je voor, die stoffige zolder als een vergeten schatkamer omgetoverd tot een prachtige extra ruimte! Het is tijd om het potentieel van jouw zolder te ontdekken. Natuurlijk hoef je niet meteen al je opbergruimte op te geven, want er zijn talloze manieren om een stijlvolle en praktische ruimte te creëren met voldoende opbergruimte, zonder concessies te doen aan de stijl.

Alles wat je op zolder zet, kun je moeiteloos afwisselen met je benedenverdieping. In de zomer ga je voor die heerlijke lichte en bonte kleurtjes, terwijl je in de winter juist wilt genieten van warme en gezellige tinten. En wat je dan beneden niet gebruikt, komt perfect van pas om jouw zolderkamer mee in te richten. Zo blijven beide ruimtes stijlvol en fris, klaar om bij elk seizoen te passen!

CREËER EEN MINI WOONKAMER

Een zolderkamer als mini woonkamer biedt jou de ultieme luxe om te kiezen tussen twee werelden. Of het nu is omdat je kids een eigen plekje verdienen of omdat je simpelweg niet kunt beslissen welke woonstijl je in je woonkamer wilt, deze bijzondere ruimte is dé perfecte oplossing. Thuiskomen wordt een feestje, want elke dag kun je opnieuw bepalen in welke stijl je je het liefst wilt omringen. Creëer een speelparadijs voor de jongere kinderen of transformeer het tot een chille loungeplek voor de pubers. Geen plek voor een grote bank? We verkopen ook loveseats en kleine banken die een compactere afmeting hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een stijlvolle salontafel is een absolute must-have voor jouw extra woonkamer, en wij zijn er zeker van dat je er bij ons een vindt die bij je past. Er is namelijk genoeg keuze: glazen salontafels, ronde salontafels, houten salontafels, gouden salontafels, you name it! Maar ze zijn niet alleen handig voor op zolder, het is ook ideaal als extra plekje tijdens feestjes of wanneer je je interieur een frisse wind wilt geven! Maar wat zet je erop? Een vaas met bloemen is natuurlijk hartstikke leuk, maar we snappen ook dat deze op zolder vaak verwaarloosd kunnen worden. Zonde! En daarnaast ook niet nodig. Want met zijden boeketten heb je dit probleem niet. Geen gedoe met het vervangen van bloemen, zo geniet je langer van een sfeervolle tafel!😉🌸

Heb je nog wat meer tips nodig voor het inrichten van de woonkamer? Bekijk dan eens onze shop de look voor woonkamer inspiratie!

Ronde fauteuil op pootjes

SHOP HIER >

Witte Vazen Met Bloemetjes Motief

SHOP HIER >

Loveseat Adele Velvet Beige 3 Rugkussens

SHOP HIER >

ZOLDER INRICHTEN ALS SLAAPKAMER

Een extra slaapkamer in huis is altijd een welkome luxe. Of het nu je tante is die helemaal uit de andere kant van Nederland op bezoek komt of je vrienden die gezellig willen borrelen, een extra slaapkamer is nooit overbodig.

Hoog tijd dus om wat inspiratie voor op zolder met je te delen. Als je de wasruimte in dezelfde kamer hebt, is een room divider ideaal om alles netjes achter de schermen te plaatsen en de ruimte optimaal te benutten. Daarnaast kan een zolderkamer soms gehorig zijn, maar geen zorgen! Een heerlijk vloerkleed zorgt niet alleen warme voetjes als je uit bed stapt, maar het verbetert ook de akoestiek van de ruimte. En waarom niet een leuk bijzettafeltje als nachtkastje gebruiken? Je kunt het zelfs af en toe omwisselen met een tafeltje beneden voor wat afwisseling!

Heerlijk ongestoord doorslapen in het weekend? Verduisterende gordijnen of jaloezieën zijn de perfecte oplossing! In onze winkel in Oisterwijk hebben we zelfs een uitgebreider assortiment dan online, inclusief vloer wand en raamdecoratie en luxe boxsprings! We begrijpen dat het kiezen uit zoveel opties lastig kan zijn, maar geen zorgen. Ons team staat voor je klaar om advies te geven en jouw zolderslaapkamer optimaal in te richten voor een goede nachtrust! Ondertussen kan je zelf al wat slaapkamer inspiratie op doen door onze slaapkamerblogs te lezen. 🌙💤

boxspring bed donkergrijs hoofd en voetbord gecaptioneerd grijs bed grijze boxspring bed stof

ZOLDERKAMER INRICHTEN ALS THUISWERKPLEK

Thuiswerken is populairder dan ooit! In de tijd van corona hebben velen ontdekt hoe heerlijk het is om vanuit huis te werken. Geen gehaast in de ochtend, geen drukte in de lunchpauze, maar juist de luxe van rust en vrijheid. Thuis je eigen plekje hebben waar je ongestoord kunt werken en zelfs even de hond kunt uitlaten, wie wil dat nu niet? Ook jouw thuiswerkplek verdient het om mooi ingericht te worden. Je brengt er tenslotte veel tijd door.

Een bureau kan natuurlijk niet ontbreken, want ook jouw laptop verdient een mooi plekje. Schuif daar een bijpassende stoel aan (die ook nog eens heerlijk zit) en je kunt aan de slag. Maar laten we de decoratie niet vergeten. Het is natuurlijk ook fijn om te weten hoe laat het is. Hiervoor kan je een klein klokje op je bureau zetten, of een grote lamp om die lege muur op te vullen. En wat dacht je van een leuk behangetje op de muur of wanddecoratie waar je lekker naar kunt kijken als je even genoeg hebt van je beeldscherm?

Op jouw zolderwerkplek is een bureau een absolute must! Geef jouw laptop een mooi plekje en kies een bijpassende stoel die ook nog eens super comfy zit. En ja, we houden van gezelligheid, dus decoratie is een must! Het is natuurlijk ook fijn om te weten hoe laat het is. Zet daarom een klein schattig klokje op je bureau of een hang een grote klok op als blikvanger aan die lege muur. En wat dacht je van een tof behangetje of wanddecoratie om naar te staren als je genoeg hebt van dat beeldscherm? Zo maak je jouw zolderwerkplek echt helemaal jouw stijlvolle en inspirerende ruimte!🌟

Zwart Bureau Richmond Met Goud

SHOP HIER >

Eetkamerstoel Elaine Fluweel Raspberry Metaal Onderstel Sfeer

SHOP HIER >

Richmond Stoel Cannon Khaki : Brushed Gold

SHOP HIER >

VERLICHTING

Laten we het even hebben over verlichting op jouw zolderkamer. Vooral als het daglicht wat achterblijft, is het slim om wat gezellige verlichting te introduceren. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen, you name it! Zo kun je zelf bepalen welke sfeer je wilt neerzetten. Of het nu relaxen met een goed boek is of chillen met vrienden. Oh, en vergeet de schattige windlichten en kandelaren niet!

metaal zwart vloerlamp minimalistisch

SHOP HIER >

Lamp

SHOP HIER >

lampenkap-petrol-blue-2

SHOP HIER >

OPGERUIMD EN STIJLVOL

Wie zegt dat stijl en functionaliteit niet hand in hand kunnen gaan? Zeker niet bij ons! We hebben het al eerder benoemd, maar het omtoveren van jouw zolderkamer tot een prachtige extra ruimte betekent niet dat je je overbodige spullen niet kwijt kunt. Integendeel, we hebben talloze mogelijkheden om de rapporten van de kinderen, dekbedden voor de logees en de seizoenskleding op een stijlvolle manier op te bergen.

Bergkasten, dressoirs en boekenkasten, deze prachtige meubelstukken passen perfect bij jouw unieke stijl en bieden daarnaast ook nog eens volop opbergruimte. Dus zeg maar dag tegen rommelige hoekjes en hallo tegen een georganiseerde en trendy zolderkamer! Je hoeft dus geen concessies te doen aan de stijl, want onze opbergoplossingen zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens een lust voor het oog.🤩

hotel chic tv dressoir richmond

SHOP HIER >

Dressoir Blax Zwart Met Motief

SHOP HIER >

DTP HOME DRESSOIR ODEON NO.3 2

SHOP HIER >

ZOLDER INSPIRATIE: WOONACCESSOIRES

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, woonaccessoires zijn in elke ruimte welkom! En dat geldt zeker voor jouw zolderkamer. Maak van deze bijzondere ruimte een plek waar je je helemaal thuis voelt met de juiste decoratie. Kies voor sfeervolle sierkussens om heerlijk tegenaan te leunen, warme plaids om jezelf in te hullen op koude avonden en een comfortabel vloerkleed om een knusse sfeer te creëren. En wat dacht je van een leuke poef met een dienblad erop? Perfect om jouw geliefde decoratie op te stylen. Zo wordt jouw zolderkamer een plek waar je elke dag weer naar uitkijkt om thuis te komen.😊

Bruin Sierkussen Vierkant Teddy Boucle

SHOP HIER >

Oud Roze Kandelaar Uniek Glans

SHOP HIER >

Plaid Robin Sfeer

SHOP HIER >

WOONSTIJLEN

Wellicht heb je de keuze al gemaakt over wat je met jouw zolderkamer wilt doen. Dan is het nu is het tijd om te beslissen welke interieurstijl het beste past bij deze bijzondere ruimte. Als de ruimte wat beperkter is, raden we lichte tinten aan om een ruimtelijk gevoel te creëren. Donkere kleuren kunnen de ruimte immers kleiner doen lijken. Maar geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing voor je: het Japandi interieur! Met zijn lichte kleuren en natuurlijke materialen voegt deze stijl een vleugje stijl toe zonder teveel poespas.

Heb je daarentegen het geluk van een ruimere zolder met veel daglicht? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Ga voor een industrieel, bohemian of landelijk interieur. Of geef je gasten een hotel ervaring met de hotel chique woonstijl. En vergeet vooral de kids room niet!

Planter Goud 2

SHOP HIER >

Bijzettafel Metaal zwart

SHOP HIER >

373497 Z

SHOP HIER >

ZOLDERKAMER INSPIRATIE ITEMS KOPEN BIJ PURE WOOD

Heb je nog geen keuze kunnen maken tussen de verschillende items en meubelen hierboven? Vergeet dan niet om de gehele collectie nog eens online te bekijken. Hier zit hoogstwaarschijnlijk genoeg leuks tussen!

Wil je liever persoonlijk advies en graag een kijkje nemen in onze showroom? Kom gerust langs! Onze showroom zit in Oisterwijk en is van maandag tot en met zaterdag geopend. Onze interieurstylisten helpen je graag!

Tot gauw!

[thrive_leads id=’47773′]