Pastel interieur inspiratie en items

Pastel Interieur

Helemaal weg van een pastel interieur? Dan ben je bij Pure Wood op het juiste adres, want ook wij zijn fan van deze prachtige, zachte kleuren. In deze blog geven wij jou enkele tips over hoe jij pastelkleuren kunt verwerken in jouw interieur. Lees je mee?

WAT ZIJN PASTELKLEUREN?

Pasteltinten zijn al sinds de jaren 50 populair. Het zijn lichte kleuren die je in veel producten ziet terugkomen. Vaak zie je het in kleding, maar pastel kleuren zijn ook ontzettend leuk voor in je interieur! Denk hierbij aan een pastelkleurige muur, vloer, of meubelen en woonaccessoires. Omdat pastelkleuren niet zo overheersend zijn, zijn ze goed te combineren met andere kleuren en dus ook met veel leuke meubels en accessoires!

PASTELKLEUREN COMBINEREN

Hoe kan je het beste pasteltinten combineren? Eigenlijk kan je met pasteltinten veel kanten op. Vaak wordt er bij pasteltinten gedacht aan zoet en romantisch, maar er zijn veel meer leuke ideeën om pasteltinten te combineren!

Als je voor een rustige sfeer wilt gaan, zijn pastelkleuren het best te combineren met lichte kleuren zoals wit. Ga je toch liever voor een stoerdere uitstraling? Combineer dan de pasteltinten met tegenhangers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan okergeel, antraciet, donkerblauw, zwart of roestrood.

Om jouw pastel woonkamer een robuustere look te geven, zijn er verschillende materialen die je daar het beste bij kunt gebruiken. Ga dan bijvoorbeeld voor een stoere stalen vloerlamp of houten planken met leuke accessoires.

vloerlamp frezoli herzo zwart metalen voet zwarte lampenkap

SHOP HIER >

Madam stoltz wandplank1

SHOP HIER >

Vloerlamp Spotlight Zwart Met Grote Kap

SHOP HIER >

Robuuste wandplank urban en industrieel

SHOP HIER >

PASTEL INTERIEUR COMBINEREN MET METAALTINTEN

Goud is een echte accentkleur die een luxe uitstraling geeft. Door goud te combineren met jouw pastelkleurige ruimte geef je het net een extra touch. Niet alleen goud is goed te combineren met pastel kleuren, zilver en metaal passen ook erg goed in dit plaatje!

Kies voor een trendy open kast met een zwart stalen frame en voeg het ornament Turate goud toe voor een touch of gold. Dit gave accessoire komt hier perfect tot zijn recht. Voor wat extra licht in de kamer is de vloerlamp Kobus een leuke finishing touch. Bekijk ook onderstaande items die passen bij een pastel interieur.

Tafellamp aap goud

SHOP HIER >

Led Lampjes In Goud Glas Op Dienblad Roze Vaasjes

SHOP HIER >

Harri Hare Kapstokhaak 2

SHOP HIER >

Sfeer Livo

SHOP HIER >

VELVET

Velvet is weer helemaal in! Het geeft een luxe, warme en romantische look. Omdat pastel kleuren poederig zijn, zijn ze goed te combineren met een glans look. Daarom is velvet een perfecte match met een pastel interieur.

Je ziet het ook vaak terugkomen in verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan industrieel en Scandinavisch, maar ook bij het pastel interieur is het niet te missen. Je kunt kiezen voor velvet als detail, zoals het Claudi sierkussen. Dit kussen heeft een gave print met pastel kleuren, perfect als je je bank net even een extra touch wilt geven.

Toch liever een iets groter item? Neem dan eens een kijkje naar poef Sara. Deze te gekke poef in velours stof en pastel kleur fleurt meteen de ruimte op!

lampenkap-gemstone-roze-6

SHOP HIER >

Beige Velvet Fauteuil Richmond Met Gouden Poten

SHOP HIER >

Tarina Ash Rose Sfeer

SHOP HIER >

fauteuil pebbel roze stof en leder zwarte poten

SHOP HIER >

MIX EN MATCH! WAT PAST ER BIJ ELKAAR?

Hoe kan je alles nu het beste met elkaar stylen? Wij hebben wat handige tips!

Wil je een zacht interieur? Dan passen de kleuren roze, roestbruin en okergeel goed bij elkaar. Blauw, groen en zwart maken het interieur juist wat stoerder.

claudi assane indigo

SHOP HIER >

plaid-knitted-okergeel

SHOP HIER >

Bolvormig Groen Vaas Rond Glas

SHOP HIER >

PASTEL ALS DETAIL? OF COMBINEREN IN EEN PASTEL-KLEURIGE RUIMTE

Pasteltinten kun je ook toevoegen door middel van woonaccessoires. Denk dan aan pastelkleurige kussens, plaids, en beeldjes. Deze schattige vaasjes Madam Stoltz vaas geven een leuke pastel touch aan jouw interieur. Dit item is leuk met elkaar te combineren of los van elkaar.

Of ga voor grotere eye-catchers. Zoals deze te gekke Rebun fauteuil. Deze fauteuil is een mix van velvet en een mooie roze pastel tint.

Je kunt ook zelf aan de slag! Pimp dan bijvoorbeeld je kastje door hem in een pastelkleur te verven. Mega leuk om te doen en je hebt meteen een uniek item!

Pastelkleurige Vazen Met Strepen Roze Paars Geel

SHOP HIER >

Eierdopje Octo

SHOP HIER >

Kleine kopjes met gouden handvat

SHOP HIER >

PASTEL INTERIEUR ITEMS KOPEN BIJ PURE WOOD

Heb je nog geen keuze kunnen maken tussen alle diverse pastel items? Vergeet dan niet om de gehele collectie woonaccessoires en meubels nog even te bekijken. Hier zit hoogstwaarschijnlijk genoeg leuks tussen!

Heb je wel wat items op het oog? Bestel dan jouw pastel items via de webshop. Wij doen ons best om je order vervolgens zo snel mogelijk te verwerken en versturen. Profiteer daarnaast van gratis verzending bij een bestelling van boven de €75,- en betaal achteraf via Klarna.

Liever de woonaccessoires of meubels in de winkel bekijken? Dat kan ook! Onze showroom zit in Oisterwijk is van maandag tot en met zaterdag geopend. Wist jij dat we ook iedere eerste zondag van de maand extra geopend zijn van 12:00 tot 17:00 uur? Onze interieurstylisten staan altijd voor je klaar in de winkel om te helpen met jouw pastel interieur.