Decoratie tips voor na de feestdagen

Blog-decoratie-tips-voor-na-de-feestdagen-plaid-bolme-pure-wood

De drukte van de feestdagen ligt weer achter ons. Het huis werd hiervoor helemaal opgetuigd en nu moeten we helaas weer afscheid gaan nemen van alle feestelijke versieringen. Die lege plek waar eerst de kerstboom stond voelt nu wel heel leeg aan! Ook de eettafel is weer leeg, nadat al het kerstservies weer is opgeborgen. Pure Wood heeft een aantal tips voor het decoreren van jouw woning na de feestdagen. Want juist in de koude wintermaanden moet het in huis gezellig en warm zijn!

KAMERPLANTEN

Het gezegde luidt: kerstboom eruit, kamerplant erin. En dit geldt niet voor niets. Planten geven je huis net dat beetje extra en met een mooie pot eromheen vormen ze al snel een stijlvol geheel. Planten zorgen voor veel sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor de Kentiapalm. Een plant die vrij gemakkelijk te verzorgen is en je kan hem op veel plekken in het huis zetten. Door de grootte van deze plant vult hij al snel de lege ruimte op waar eerst de kerstboom stond. De Kentiapalm is niet voor niets dé woonplant van de maand januari.

METALLICS

Zorg voor warmte en sfeer in huis door het gebruik van verschillende metallics. Werk met de glans van goud, rosé goud, brons en koper. Verwerk dit in woonaccessoires, vazen of in lantaarns. Metallic tinten zijn ook te vinden in behang, stoffering, gordijnen, glas en kunst. Het materiaal zorgt voor sfeervolle tinten en is ook nog erg trendy. Bekijk bovenstaande schaal van antiek brons en decoreer het met kaarsen en kleine vaasjes voor een warm gevoel.

KAARSEN EN SCHALEN

Hét accessoire waarmee je oneindig kan combineren zijn kaarsen en schalen. Het geeft gemakkelijk een warme sfeer. Decoreer kaarsen in een stolp, op een schaal, in lantaarns of in een groep op een dienblad. Kies warme kleuren zoals goud, oker geel, oranje en aardetinten zoals terracotta. Dit zijn ook nog eens dé kleuren die we vaak terug gaan zien in 2020.

GROEPEREN VAN VAZEN

Het groeperen van twee vazen met verschillende soorten bloemen of takken is een goede manier van het gezellig maken van het huis. Kies een mooie vaas in de stijl van jouw interieur en vul deze met mooie (kunst) takken of bloemen.

Op zoek naar nieuwe woonaccessoires? Bekijk alle woonaccessoires van Pure Wood!