Vloerkleden: trends en ideeën

Pure-Wood-Blog-Vintage-Noon-cotton-pink-vloerkleed

Vloerkleden zijn een belangrijk onderdeel van jouw totale woonsfeer. Een vloerkleed creëert meer sfeer en zorgt voor warmte in huis. Het vloerkleed kent een rijke historie; al duizenden jaren geleden werden vloerkleden en tapijten vanuit Azië door reizigers mee naar huis genomen. Maar wat zijn dé trends op vloerkleed-gebied anno nu? Pure Wood zet ze voor je onder elkaar.

[easy-image-collage id=25410]

Op de foto: Vloerkleed Jute 

JUTE VLOERKLEDEN

Met jute vloerkleden kun je allerlei looks in huis creëren! Denk aan jute gecombineerd met een industriële ruimte of denk aan een complete bohemian look. Wil je een authentieke en natuurlijke sfeer in huis dan zijn deze vloerkleden een must om te hebben. Jute heeft veel goede eigenschappen. Het materiaal is namelijk geschikt voor mensen met een allergie, het is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Leuk aan deze kleden is dat je ze in de zomer ook prima op het terras kan gebruiken. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt hierbij denken aan grote- en kleine ronde kleden, maar ook aan rechthoekige kleden. Ook de combinatie tussen jute en leer komt veel voor.

RONDE VLOERKLEDEN

Ronde kleden zijn een speels element voor elke woonstijl. Er zijn namelijk veel variaties in kleur en print. Bij Pure Wood combineren we een rond vloerkleed van jute onder een fauteuil of combineren we meerdere vloerkleden met verschillende vormen met elkaar voor een creatief interieur. Dit wordt layering genoemd. Deze kleden zijn dus ideaal om kale plekken in het huis op te fleuren. Zorg er wel voor dat de kleuren goed bij elkaar passen!

[easy-image-collage id=25311]

Op de foto: Vloerkleed zeegras, Vloerkleed Vintage Noon

PASTEL & TERRACOTTA

Pastel en terracotta tinten zijn dé kleuren van het jaar 2019. Dit zie je ook terug in de collectie vloerkleden. Warme kleuren met pit zijn het resultaat en zullen onmisbaar worden in een trendy interieur. Denk hierbij aan pasteltinten van oud roze en warm grijs, beige tinten, okergeel, donkere bruintinten, donker paars, wijn rood, petrol en donker groen. Goud als accentkleur is een perfecte match en geeft je huis een luxe uitstraling. Vloerkleden in deze kleuren zijn ontzettend leuk wanneer je een witte basis hebt in je interieur en net wat kleur mist.

VINTAGE VLOERKLEDEN

Vintage vloerkleden gaan al een tijdje mee, maar zijn nog steeds niet weg te denken in 2019. Bij vintage vloerkleden kun je denken aan Perzische en patchwork vloerkleden. Deze vloerkleden hebben vaak vale kleuren. Deze kleuren combineren super in een modern interieur!

KOEIENKLEED

De trend van het koeienhuid vloerkleed heeft zich bewezen als blijvend populair. Een koeienkleed zorgt voor veel warmte in jouw interieur en maakt het interieur helemaal compleet. Het is dé decoratie die de woonkamer net iets extra’s geeft. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met koeienkleden. Er is namelijk een enorm verschil in kwaliteit door de dikte van de huiden en de manier waarop de huid gesneden is. Pure Wood verkoopt alleen de mooiste kwaliteit waardoor je jarenlang plezier hebt van een vlak kleed zonder dat de hoeken opkrullen. Deze zijn verkrijgbaar in de winkel!

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk dan de collectie vloerkleden van Pure Wood!