Werelds wonen in een etnisch interieur

etnisch wonen interieurstijl

Een etnisch interieur met invloeden uit de hele wereld is al een lange tijd een trend. Zo zien we super gave interieurs met kussens uit India, handgemaakte manden uit Afrika en allemaal unieke items uit verre oorden. Ben je benieuwd wat voor etnische items wij in onze collectie hebben? Lees dan vooral verder!

ETNISCHE STIJL

In de etnische stijl zien we veel natuurlijke materialen, exotische prints en warme of neutrale kleuren. Ook het gebruik van rotan, riet, bamboe en leer komt veel voor in deze stijl. Dit alles krijgt een mooi geheel door het gebruik van warme aardse tinten.

NATUURLIJKE MATERIALEN VOOR EEN ETNISCH INTERIEUR

Natuurlijke materialen komen veel voor in een etnisch interieur, zoals rotan. Dit kan variëren van een rotan stoel, een rotan lamp of juist een prachtig geweven rotan bijzettafeltje. Rotan is een sterk materiaal en het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog ontzettend praktisch. Dit materiaal is namelijk geschikt voor zowel binnen als buiten! Ook zie je veel bamboe, zeegras, riet en aardewerk terugkomen in een werelds interieur. Zo zijn momenteel zeegras wandhangers heel erg populair. Ook wordt er veel geëxperimenteerd met stoffen, tapijten en dierenhuiden.

AARDETINTEN

In een etnisch interieur wordt er veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren en aardetinten. De kleuren bruin, beige, kaki, lichtroze, okergeel, rood en oranje zijn dan ook de perfecte tinten om met elkaar te combineren als je een etnische stijl wilt neerzetten. Op deze manier ontstaat er een mooie mix van warme en zachte kleuren.

ETNISCHE OBJECTEN

Typisch voor een etnisch interieur is het afstylen van het huis met decoratieve objecten. Denk hierbij aan maskers, beeldjes, mandjes, potjes, poefs en grinder tafels. Al deze items geven jouw huis een uniek karakter. Combineer deze wereldse accessoires en kleinmeubelen met elkaar voor een leuke combinatie, maar zorg er wel voor dat het een harmonieus geheel blijft!

WERELDS WONEN MET DE PRODUCTEN VAN PURE WOOD

Ben jij nog op zoek naar gave items die passen in een etnisch interieur? Dan ben je bij Pure Wood aan het juiste adres. Wij hebben een unieke collectie producten dat perfect past bij een etnische stijl. Alles is met de grootste zorg door ons uitgekozen en one of a kind items. Elk product vertelt een eigen verhaal, waardoor het perfect past bij een etnisch interieur. Het werelds wonen komt hierbij echt tot uitdrukking.  Bekijk hier al onze unieke items. Wacht overigens niet te lang, want voor je het weet is jouw favoriete unieke meubel weg!