Hoe jij de mystieke duizend-en-een-nacht interieurstijl thuis creëert

Hoe-jij-de-mystieke-duizend-en-een-nacht-interieurstijl-thuis-creeert

Duizend en een nacht: het is een bundeling van allerlei Arabische sprookjes. Als we dan kijken naar de bijzondere duizend en een nacht interieurs dan hebben we het dus over mystieke Arabische interieurs. Een mooie inspiratiebron voor sfeervolle woningen. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

SPROOKJES ACHTIG

Een Arabisch interieur kenmerkt zich door de excentrieke vormen, glimmende materialen en patronen. Effen kleuren en materialen worden gecombineerd met patronen en vormen met sierlijke lijnen. Dit is kenmerkend voor deze woonstijl. Ook het gebruik van zitkussens op de grond met een lage salontafel komt vaak terug. Dit geeft enorm veel sfeer in de ruimte. Één ding is zeker; met een duizend en een nacht interieurstijl is jouw woning super inspirerend!

Je kunt ervoor kiezen om diverse kleurrijke patronen met elkaar te combineren, maar je kunt er ook voor kiezen om patronen te combineren met een rustige basis. Beide kan enorm goed uitpakken.

MATERIALEN

De materialen die vaak in deze woonstijl voorkomen zijn glimmende materialen. Dit komt vaak naar voren in decoratie items als schalen, lantaarns en grote sierlijke lampen. Een duizend en een nacht interieur is niet compleet zonder één van deze elementen. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van textiel. Sierkussens op de vloer en vloerkleden maken het helemaal af en voelt heel warm aan. Maak gebruik van een lage salontafel waar je kaarsen op kunt plaatsen voor extra sfeer.

Tot slot kun je jouw balkon of binnenplaats geheel inrichten als een Arabische tuin met een duizend en een nacht stijl. Maak gebruik van tegels met stijlvolle patronen, een grote schaal op een salontafeltje of hang hem op aan de muur. Kaarsen, hangelementen aan het plafond maken het helemaal af. Maak hierbij gebruik van warme kleuren!

Nóg meer inspiratie nodig? Klik dan hier voor nog meer interieurtips!

[thrive_leads id=’47773′]