Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn?

Bank Beige Met Rond Liggedeelte En Tussenstuk 768x512

Hoe groot mag een vloerkleed zijn? Dat kan je eigenlijk zelf bepalen naar je eigen smaak. Maar er zijn ook een aantal tips waar je rekening mee kan houden. Wij vertellen je in deze blog alle informatie die je moeten weten voor een vloerkleed in je interieur. 

vloerkleed zithoek

1. VLOERKLEED ZITHOEK 

Er zijn verschillende grote woonkamers. Groot, klein, breed of smal. Toch zijn er een aantal gangbare regels. Zet de voorpoten van de bank op het vloerkleed in een grote ruimte hierdoor verbindt het vloerkleed alle meubels en vormen ze een eiland. Hierdoor creëer je sfeer, eenheid en rust in de ruimte.

 

2.  VLOERKLEED EETTAFEL 

Een vloerkleed bij de eettafel geeft een heel warm en gezellig gevoel. Maar hoe kan je nu het beste een vloerkleed onder je tafel leggen? Zorg dat je vloerkleed minimaal 70 centimeter rondom de eettafel uitsteekt. Het is aan te raden om zowel de eettafel als de de stoelen op het kleed te plaatsten.

vloerkleed eethoek
vloerkleed slaapkamer

3. VLOERKLEED SLAAPKAMER  

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een kleed op je slaapkamer. Je kan er voor kiezen om het kleed volledig onder je bed te plaatsen. Waar je op moet letten als je het kleed helemaal onder je bed plaats is dat het aan beide kanten voldoende uitsteekt, wanneer je uit bed stapt dat je voeten op het vloerkleed staan.

Je kan er ook voor kiezen om een klein los kleed langs je bed te leggen. Denk aan een 120 cm kleed of een rond kleed.

 

VLOERKLEED KOPEN BIJ PUREWOOD 

Online hebben wij een aantal vloerkleden staan. Zit die van jou er niet tussen? Niet getreurd, bij ons in de showroom hebben wij een groot assortiment aan vloerkleden in verschillende stoffen, kleuren en maten.

Heb je wel wat items op het oog? Wij doen ons best om je order vervolgens zo snel mogelijk te verwerken en versturen. Profiteer daarnaast van gratis verzending bij een bestelling van boven de €75,- en betaal achteraf via Klarna.

Liever de woonaccessoires of meubels in de winkel bekijken? Dat kan ook! Onze showroom in Oisterwijk is van maandag tot en met zaterdag geopend. Wist jij dat we ook iedere eerste zondag van de maand extra geopend zijn van 12:00 tot 17:00 uur? Onze interieurstylisten staan altijd voor je klaar in de winkel om te helpen.