Dé woontrends voor 2022

Woontrends 2022

Het is weer herfst en dat betekent dat we het nieuwe woonseizoen weer mogen aftrappen. Benieuwd naar de interieurtrends van komend jaar? In deze blog delen wij onze favoriete woontrends voor 2022. Wij zijn enthousiast! Lees je mee?

KLEUREN VAN 2022

In 2022 gaan we meer zien van natuurlijke kleuren in ons huis. Denk hierbij aan kleuren als zand, aarde, linnen, terra, steenrood en poederroze. Alles wordt over het algemeen lichter qua kleur en helderder dan de afgelopen jaren. De zware, donkere accentkleuren maken steeds meer plaats voor zachtere accenttonen. Minder zwart en antraciet dus. In 2022 is bruin het nieuwe grijs!

lampenkap-gemstone-terra-4
SHOP HIER >
curve-oker-inspi
SHOP HIER >
Alu art schilderij vrouw met verenhelm
SHOP HIER >

BOUCLÉ EN TEDDY STOFFEN

Een woontrend die we in 2022 weer gaan zien zijn de bouclé en teddy stoffen. Deze zachte, warme stoffen worden op bijvoorbeeld fauteuils, poefs en sierkussens toegepast. Het nodigt ontzettend uit om te ontspannen en te genieten. Iedereen die bij jou thuiskomt wilt jouw teddy stoel of kussen uitproberen! Bij Pure Wood hebben wij natuurlijk ook de leukste meubelstukken en woonaccessoires in deze fantastische stof. Bekijk enkele van onze favoriete teddy en bouclé items hieronder.

Poef Boucle Sfeer
SHOP HIER >
S4489 White Lb 0071 Setting1 510x764
SHOP HIER >
richmond eetkamerstoel wit boucle
SHOP HIER >

LEF LEF EN NOG EENS LEF!

2022 staat naast veilige aardse kleuren en natuurlijke materialen ook in het teken van lef. Voeg net wat meer pit toe door te kiezen voor grote eye-catchers in huis. Denk dan bijvoorbeeld aan een grote bank in een opvallende kleur zoals roze, bordeaux of donkerblauw bijvoorbeeld. Ook een groot wandkleed of schilderij kan net dat extra beetje lef toevoegen aan jouw interieur. Speel in 2022 dus niet al te veel op safe in jouw interieur.

Vind jij het ook lastig om meer lef in je interieur te brengen? Dat snappen wij maar al te goed, maar wij helpen je hier graag bij. Bezoek onze winkel en wij helpen je in de keuze van jouw nieuwe blikvanger. Bekijk hieronder alvast enkele items die meer lef toevoegen aan jouw interieur.

wandkleed chewing gum
SHOP HIER >
Salontafel Tabun gekleurd rond
SHOP HIER >
Fauteuil Elisa1
SHOP HIER >

THE SEVENTIES ARE BACK

De jaren zeventig komen weer helemaal terug komend jaar en daar worden wij wel enthousiast van! We zien straks dus steeds meer bruintinten en gekleurd rookglas terugkomen in het interieur, maar ook vloeiende vormen, de paddenstoeltafellampen en colorblocking zijn weer terug van weggeweest!

Tafellamp Maysony Gold
SHOP HIER >
Fauteuil Harrie
SHOP HIER >
Nieuwe-foto-vaas-balou-website
SHOP HIER >

COLORBLOCKING

Colorblocking komt oorspronkelijk uit de modewereld en is een hele kleurrijke, vrolijke trend. Bij colorblocking combineer je contrasterende, bonte kleuren in één product. Denk aan kleuren als okergeel, oranje, fuchsia roze, smaragd groen en kobalt blauw. Deze items voegen ook weer dat stukje lef toe in jouw interieur. Ondanks de naam hoef je bij colorblocking niet direct te denken aan contrasterende blokken. Ook driehoeken en cirkels zijn vormen die je veelvuldig in de colorblocking trend terug ziet komen.

Cushion Multi
SHOP HIER >
Wandkleed Back In The Days grafisch felle kleuren
SHOP HIER >
Wandkleed Face
SHOP HIER >

VLOEIENDE VORMEN

Naast de strakke lijnen van colorblocking zijn vloeiende vormen ontzettend trendy in 2022! Denk dan bijvoorbeeld aan ronde vormen die terugkomen in jouw bank, poef of stoel. Of verwerk de vormen juist in de woonaccessoires, zoals in posters of kies voor onderstaande spiegels in vloeiende vormen. Deze spiegels zijn verkrijgbaar in de bruintint die echt weer dat seventies gevoel uitstraalt, maar de spiegels zijn ook te bestellen in andere kleuren en formaten!

Spiegel Organisch
SHOP HIER >
Lounge fauteuil rond Raffael2
SHOP HIER >
Kussen Infinity Sfeer
SHOP HIER >

COCOONEN ONDER EEN DEKENTJE

Niets is lekkerder dan ’s avonds op de bank ontspannen een boek lezen of jouw favoriete serie of programma kijken. Heerlijk tijd voor jezelf inplannen. Sluit je even lekker af van de buitenwereld en wees voor een aantal uurtjes onzichtbaar voor de rest van het huishouden. Dit lukt natuurlijk het allerbeste met een lekker groot plaid, waar je jezelf als het nodig is lekker onder kan verstoppen. Een warm plaid ligt niet alleen heerlijk, het voegt ook meer warmte en gezelligheid toe aan jouw interieur. Deze mag dus zeker niet ontbreken volgens de woontrends van 2022. Heb je nog geen plaid in huis? Bekijk dan zeker eens onderstaande plaids!

Plaid Paulos 2
SHOP HIER >
plaid-knitted-olijf-groen-5
SHOP HIER >
Plaid Linsey Army Claudi 4
SHOP HIER >

BEHANGTRENDS VAN 2022

Ook behang is weer helemaal terug en hoe! Behang in diverse, mooie prints en kleuren. Jouw behang mag er volgend jaar echt uit springen. Zelfs de velvet trend van afgelopen jaren zien we straks terug op de muur! Hoe gaaf is dat? En wat vind jij van onderstaande retro seventies behang? Ook in de behangtrends van 2022 zien we weer genoeg lef terug. In onze showroom in Oisterwijk kun je onderstaand behang bekijken en bestellen, maar naast deze selectie hebben wij nog veel meer behang in de winkel liggen om uit te kiezen. Zeker de moeite waard om onze 4500m2 showroom eens te bezoeken. Zo is er voor ieder wat wils!

Behang Sumatra Arte
Behang Sumatra Arte
Behang Gink Bilboba
Behang Gink Bilboba
Behang Manila Arte
Behang Manila Arte

WOONTRENDS 2022: SHOPPEN BIJ PURE WOOD 

Al genoeg inspiratie opgedaan? Dan wordt het nu tijd om te shoppen! Haal jouw favoriete woontrends in huis en maak jouw interieur 2022-proof! Bij Pure Wood kun jij bovenstaande items en nog veel meer kopen via de webshop of in onze showroom. Let er echter op dat niet alles wat online staat ook in de winkel ligt en andersom. Wil je een specifiek item eerst in het echt bekijken? Neem dan even contact met ons op om er zeker van te zijn dat dit item ook bij ons in de winkel staat.

Ga je jouw nieuwe interieur van 2022 online shoppen? Dan profiteer je van enkele voordelen. Zo betaal je boven de 50 euro geen verzendkosten in Nederland en België én heb je de keuze om achteraf pas te betalen via Klarna. Zo kun jij eerst even kijken of jouw nieuwe items in het huidige interieur bij elkaar passen voordat jij ervoor betaalt.

Kom je liever winkelen? Dan kun jij je hart ophalen in onze showroom. In een pand van maar liefst 4500m2 komen jouw interieurwensen tot leven. Met de producten in onze showroom kun jij jouw gehele huis inrichten. Onze interieurstylisten staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar en ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend. Je bent van harte welkom!