5 tips: Open kast inrichten

Open Kast Inrichten 5 Tips

Een open kast of boekenkast maakt een echt statement in jouw interieur. Zeker als deze gevuld is met de mooiste woonaccessoires. Maar hoeveel en wat voor woonaccessoires zet je in jouw open kast en hoe richt je het in? Wij geven je in deze blog enkele tips voor het inrichten van een open kast, vitrinekast of open boekenkast.

DIVERSE SOORTEN KASTEN

Een open kast is niet alleen praktisch, het creëert ook een extra plek voor nog meer woonaccessoires! Zo wordt jouw huis nóg gezelliger. Er zijn verschillende open kasten waar jij uit kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een grote boekenkast, een vitrinekast en een vakkenkast. Mocht je jouw nieuwe open kast nog niet hebben uitgekozen, dan laten wij jou graag de verschillende mogelijkheden zien. Bekijk hieronder een aantal verschillende soorten kasten, maar vergeet niet om ook de gehele collectie kasten te bekijken. Wie weet staat daar jouw favoriet wel tussen!

Viktor 6
SHOP HIER >
DTP HOME DRESSOIR ODEON NO.3 2
SHOP HIER >
ROFB003
SHOP HIER >

HOE DECOREER JE EEN OPEN KAST?

Een open kast staat prachtig in huis, maar hoe decoreer je een open kast? Wij geven je 5 tips om je op weg te helpen met het inrichten van jouw open kast, boekenkast, vitrinekast of buffetkast.

1.     KIES EEN KLEUR

Kies één of twee kleuren als basis voor de woonaccessoires of kies voor meerdere tinten van dezelfde kleur. Zorg er ook voor dat deze kleuren matchen met de rest van het interieur. Als jij deze styleregel toepast, wordt het nooit een drukte qua kleuren.

2.     OPBERGEN

Begin met het opbergen van de spullen die je liever niet direct ziet in jouw open kast. Heb je een kast met gedeeltelijke opbergruimte? Super fijn! Want dan kunnen deze spullen mooi achter gesloten deuren. Is jouw kast volledig open? In dat geval zijn manden een ideale oplossing. Ga voor leuke stijlvolle rieten of metalen manden en plaats deze naast elkaar of stapel leuke offermanden op elkaar voor een toffe Bali look. Bekijk de onderstaande manden of bekijk de gehele collectie voor al onze opbergmogelijkheden. Gegarandeerd dat er wat leuks tussen zit voor jouw open kast!

Offermand-schelp-lio-2
SHOP HIER >
Manden oasis
SHOP HIER >
zwarte mand ijzer industrieel
SHOP HIER >

3.     ZET JE KAST NIET TE VOL

Nog een tip om drukte in jouw kast te voorkomen is om niet alle planken of vakken bomvol te zetten. Het is echt niet erg om een plank open te laten. Probeer je spullen ook te sorteren. Boeken bij boeken en niet in elk vak een fotolijstje of vaasje. Zet een aantal matchende windlichten of kandelaren gezellig bij elkaar in een groepje en probeer ook een goede verdeling te maken tussen de hoeveelheid spullen per plank. Een hele volle rechterkant van de kast is niet mooi in balans met de linkerkant waar slechts een paar spulletjes staan.

4.     GEBRUIK VERSCHILLENDE HOOGTES

Ditzelfde geldt ook voor verschil in hoogte. Wissel een beetje af met de hoogte van jouw accessoires. Als alles op dezelfde hoogte staat, oogt het in het geheel wat vlak. Houd het speels door in de hoogte te werken. Denk bijvoorbeeld aan twee verschillende ornamenten naast elkaar die in hoogte verschillen. Of een groepje kandelaren in dezelfde kleur, echter in verschillende stijlen en hoogtes. Zorg er ook hier voor dat je een mooi evenwicht creëert tussen links en rechts en onder en boven.

Schelpenketting Surya 4
SHOP HIER >
Metaal Beige Kandelaar
SHOP HIER >
Windlicht Mikis
SHOP HIER >

5.     COMBINEER VERSCHILLENDE MATERIALEN

Bij het inrichten van een open kast is het leuk om naast verschillende hoogtes ook te spelen met verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk kussen of plaid waarmee je een vak kan vullen. Of een vaas die je iedere keer kan afwisselen met bijvoorbeeld een mooi boeket in de zomer, pluimen in de herfst, een mini kerstboompje in de winter en paastakken richting het voorjaar. De mogelijkheden zijn eindeloos met een vakkenkast en daardoor blijft het leuk om de kast eens in de zoveel tijd te restylen! Zo kom je er vanzelf ook achter wat wel en niet werkt voor jouw vakkenkast.

Kandelaar goud sfeerfoto1
SHOP HIER >
Plaid Ziggy Tobacco Brown Fleece 140x180 Bruin Sfeer
SHOP HIER >
Brett Sand 3
SHOP HIER >

VAKKENKAST EN BOEKENKAST DECORATIE KOPEN BIJ PURE WOOD

Heb jij al wat items uitgekozen? Bestel jouw nieuwe boekenkast decoratie dan online via de webshop en ontvang jouw nieuwe items binnen enkele werkdagen in huis! Zijn de producten niet op voorraad, dan worden ze voor jou besteld en word jij op de hoogte gehouden van de levertijd.

Bij Pure Wood heb je de mogelijkheid om via Klarna achteraf te betalen. Dit maakt het mogelijk dat jij eerst alle producten in huis ontvangt, op je gemak kan kijken of je alles leuk vindt en achteraf pas betaald. Twijfel je toch over een bepaald product, dan kun je het retourneren.

Toch liever de producten in het echt bekijken? Dat kan natuurlijk in onze showroom. Daar staan onze interieurstylisten te popelen om jou te helpen met jouw interieur!

Ga snel aan de slag met het inrichten van jouw vitrinekast, vakkenkast of boekenkast!