Boho & Bubbels Tafeldecoratie

Boho Tafel Decoratie

Wat verstaan we nu eigenlijk onder Bohemian? Het is een nonchalante en eclectische stijl met natuurlijke elementen van culturele invloeden. Het heeft veel diversiteit waardoor het gauw opvalt dat het een Bohemian stijl is. In de blog vertellen we je alles over tafeldecoratie in een Bohemian stijl. 

Kleuren en patronen 

De Bohemian stijl heeft een rijk kleurenpalet. Denk daarbij aan aardse kleuren zoals terracotta, diepbruin, olijfgroen, roestoranje en mosterdgeel. Deze kleuren weerspiegelen de natuurlijke wereld en creëren een gevoel van warmte en comfort. Wil je wat luxe uitstralen, kies dan voor dieppaars, smaragdgroen, koningsblauw en robijnrood. Zo zie je dat er in de Bohemian stijl veel kleur voorkomt!

Patronen komen ook veel terug in deze stijl. Denk aan bloemenprints en grafische patronen. Etnische patronen geven een werelds tintje. De Ikat-patronen zie je ook vaak terugkomen; dit zijn handgemaakte patronen die je vaak op kussens, tapijten en tafellopers ziet.

In de boho-stijl combineer je verschillende texturen. Kleuren en patronen vormen de kern van de Bohemian stijl, waardoor het een levendige en creatieve uitstraling krijgt. Durf te experimenteren en maak er een unieke sfeer van die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Vloerkleed Madam Stoltz Jute Rond

SHOP HIER >

wandhanger zeegras Madam Stoltz

SHOP HIER >

Vaas Ayla bruin keramiek

SHOP HIER >

Servies en bestek

Een belangrijk onderdeel van de tafeldecoratie is het servies en bestek. Vaak geïnspireerd op natuurlijke texturen en levendige kleuren. Bij de bohostijl is het de bedoeling dat niet alles perfect is. Om een speels effect te krijgen, maak je gebruik van onregelmatige vormen en patronen. Denk hierbij aan kommen en glazen in verschillende kleuren, patronen en groottes. Dit geeft een speels en levendig effect aan je tafel. Mix & match alles met elkaar. Voor het bestek kun je kijken naar versleten handvatten, kralen of houtaccenten. Vind je het nu leuk om placemats op je tafel te leggen, kies dan voor geweven en gevlochten placemats in de kleuren beige of bruin.

Salade bestek van mangohout

SHOP HIER >

Salade bestek set

SHOP HIER >

Slabestek Mangohout Jack

SHOP HIER >

Tafel opmaken 

Waar begin je nu als je de tafel gaat opmaken? Verzamel alles bij elkaar en sorteer alles op categorie. Als het goed is heb je een combinatie van kleurrijke , eclectische en natuurlijke elementen. Begin bij het neerleggen van de tafelloper of het tafelkleed. Kies eens een tafelkleed met kleur en opvallende patronen. Die vormt de basis van de boho-stijl. Plaats een mix van verschillende soorten servies en bestek op tafel. Kies voor keramiek, aardewerk of vintage borden in verschillende vormen en maten.

Creëer een opvallend centerpiece in het midden van de tafel. Dit kan bijvoorbeeld een houten dienblad zijn met kaarsen en decoratieve voorwerpen. Versier de tafel met decoratieve elementen zoals veertjes, bloemen of steentjes en schelpjes.

Plaats kleurrijke kussens op de stoelen en banken of rondom de tafel. Dit zorgt niet alleen voor comfort maar voegt ook een speelse boho-touch toe. Verlichting is erg belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. Dit kan je doen doormiddel van kandelaars en kaarsen rondom de tafel te plaatsen of kies voor lantaarns.

Deze stappen kun je volgen, maar voel je vrij om je eigen artistieke flair toe te voegen aan elke stap of je tafel persoonlijk te maken.

Madam Stoltz Lantaarn Sfeer

SHOP HIER >

Zand Beige Kleurig Verlichting Hanglamp Rond

SHOP HIER >

plaid oranje blauw print

SHOP HIER >

ZOMER DECORTIE KOPEN BIJ PUREWOOD?

Zomer decoratie shoppen doe je bij Pure Wood. We verkopen een groot assortiment aan decoratie. Zo verkopen we voor ieder wat wils. Ben je geïnspireerd geraakt over verschillende decoratie na het lezen van deze interieurblog of juist nog niet genoeg? Kom dan snel langs in onze showroom! Onze medewerkers helpen je graag. Geen tijd om langs te komen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via de chat, mail of telefonisch of bestel je favoriete decoratie vandaag nog online.