How to: sidetable stylen

Sidetable Header

Een sidetable is niet zomaar een functioneel meubelstuk; het is een kans om je de ruimte extra flair te geven en een ruimte te transformeren van gewoon naar buitengewoon. Of je nu een smalle gang, een lege muur in de woonkamer, of een slaapkamer wilt verfraaien, het decoreren van een sidetable kan op ontzettend veel verschillende manieren. In deze blog delen we inzichten en inspiratie om je te helpen je sidetable op een unieke en stijlvolle manier te decoreren.

BEGIN MET EEN STERKE BASIS: KIES DE IDEALE SIDETABLE

Je sidetable vormt het fundament van al het moois wat je op deze tafel wil tentoonstellen en het is van cruciaal belang om een tafel te kiezen die perfect aansluit bij de rest van je interieur. Wij geven je Hier zijn enkele tips om de juiste basis te leggen:

Afmetingen en proporties:

Denk na over de beschikbare ruimte en de positie van je sidetable. Zorg ervoor dat de tafel niet te groot of te klein is voor de ruimte waarin hij wordt geplaatst. De hoogte van de tafel moet ook passen bij de hoogte van de omringende meubels, zoals banken of stoelen. Een goed evenwicht tussen afmetingen en proporties is essentieel voor een uitstraling die in balans is. Heb best wel wat lengte nodig? Dan kun je er eventueel twee naast elkaar zetten. Bijvoorbeeld voor achter de bank.

Materiaalkeuze:

Overweeg het materiaal van de sidetable in relatie tot de rest van je interieur. Houten tafels voegen warmte en textuur toe, terwijl metalen tafels een meer moderne en industriële uitstraling hebben. Glas kan lichtheid en elegantie brengen, terwijl steen of beton een robuuste en eigentijdse keuze is.

Functionaliteit:

Bedenk hoe je de sidetable wilt gebruiken. Als het vooral een decoratieve functie heeft, kun je kiezen voor een tafel met dunne poten en een elegant ontwerp. Als je extra opbergruimte nodig hebt, zoek dan naar een sidetable met lades, planken of kastjes om praktische functies toe te voegen zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van de sidetable.

Sidetable Ovaal
SHOP HIER >
DTP HOME TIMELESS WANDTAFEL BEAM3
SHOP HIER >
Bruine Sidetable Mangohout Rechthoekig
SHOP HIER >

SIDETABLE ACHTER BANK

Een sidetable achter de bank is een slim en stijlvol accent in je woonkamer. Deze meubelstukken dienen niet alleen als praktische oplossing voor extra opbergruimte, maar ze creëren ook een interessante visuele laag in de ruimte. Je kunt de sidetable gebruiken om decoratieve elementen, zoals fotolijsten, vazen, of ornamenten, tentoon te stellen, waardoor je woonkamer een persoonlijke en uitnodigende uitstraling krijgt. Bovendien kunnen ze dienen als een handige plek voor het neerzetten van boeken, tijdschriften, of een kopje koffie. De sidetable achter de bank biedt niet alleen extra functionaliteit, maar geeft je ook de mogelijkheid om de stijl en sfeer van je woonkamer te verbeteren, waardoor het een veelzijdige en aantrekkelijke aanvulling is op je interieur. Heb je geen plek om jouw sidetable op een andere plek te zitten? Dan is een sidetable achter de bank de ideale oplossing, die bovendien weinig ruimte in beslag neemt.

LAAGJES EN DIEPTE TOEVOEGEN

Om visuele interesse te wekken, maak gebruik van laagjes en diepte. Plaats bijvoorbeeld een spiegel of wandkleed aan de achterwand van de sidetable. Hierdoor ontstaat diepte en reflectie, wat de ruimte groter doet lijken. Plaats dan decoratieve objecten zoals vazen, beeldjes, boeken, of geurkaarsen in verschillende hoogtes en formaten op de tafel.

wandkleed velvet selfie
SHOP HIER >
Naturel Polyester Wandkleed
SHOP HIER >
Wandkleed vrouw henna rood
SHOP HIER >

Vaas Miza
SHOP HIER >
Perenvaas Bruin Groen
SHOP HIER >
Sfeerfoto Vaas Pich Zwart Parelmoer Hoge En Smalle Vaas
SHOP HIER >

PERSOONLIJKE TOUCH TOEVOEGEN

Laat je persoonlijkheid spreken door persoonlijke items op de sidetable te plaatsen. Fotolijsten met dierbare herinneringen, souvenirs van reizen, of kunstwerken waar je van houdt, voegen een persoonlijke en warme uitstraling toe aan de ruimte.

EEN MOOIE TAFELLAMP OF WINDLICHT

Of je nu kiest voor een elegante tafellamp of een betoverend windlicht, beide opties voegen een uniek karakter toe aan de decoratie van je sidetable. Een tafellamp brengt niet alleen sfeervol licht, maar ook een vleugje verfijning en stijl. De lampenkap kan dienen als een prachtig accent, terwijl het licht subtiel door de ruimte stroomt. Aan de andere kant brengt een windlicht met een brandende kaars een rustieke charme en romantiek. Het flakkerende kaarslicht creëert een betoverende ambiance, waardoor je sidetable een plek wordt om te ontspannen en tot rust te komen. Ongeacht je keuze, een tafellamp of windlicht voegt onmiskenbaar karakter en warmte toe aan je sidetabledecoratie, waardoor je huis een gastvrije en aangename sfeer krijgt.

Tafellamp Maysony Gold
SHOP HIER >
Raven Tafellamp
SHOP HIER >
Tafellamp-arturan-glas-smoke
SHOP HIER >

ORNAMENTEN OM AF TE STYLEN

Ornamenten zijn de perfecte woonaccessoires voor op een sidetable, en ze bieden een scala aan mogelijkheden om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan je decoratie. Deze kleine kunstwerken kunnen variëren van beeldjes en sculpturen tot  decoratieve schalen. Plaats bijvoorbeeld een prachtig beeldhouwwerk in het midden van je sidetable om een artistiek én stoer middelpunt te creëren. Of kies voor een verzameling van verschillende ornamenten die samen een blikvanger vormen. Ornamenten kunnen ook seizoensgebonden zijn, zodat je de look van je sidetable kunt aanpassen aan de tijd van het jaar. Met ornamenten kun je spelen met texturen, kleuren en vormen, en ze zijn een uitstekende manier om je persoonlijke smaak te laten zien. Of je nu gaat voor eenvoudige elegantie of een eclectische mix van ornamenten, ze voegen ongetwijfeld een vleugje verfijning en karakter toe aan je sidetabledecoratie.

Ornament Mangohout Eclipse 1
SHOP HIER >
Gouya
SHOP HIER >
Ornament Agaat goed 5
SHOP HIER >

EEN MOOIE GROTE SPIEGEL BOVEN DE SIDETABLE

Het ophangen van een spiegel boven je sidetable is een slimme manier om de ruimte visueel te vergroten en extra diepte aan je decoratie toe te voegen. Een spiegel weerkaatst niet alleen het licht, maar ook de decoratieve elementen op de sidetable, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en helderheid ontstaat. Bovendien kan een goed gekozen spiegel een mooie eyecatcher zijn op zichzelf, met een stijlvolle lijst die naadloos past bij de rest van je interieur. De reflectie van de sidetable en de decoraties erop in de spiegel zorgt voor een boeiend geheel. Het toevoegen van een spiegel boven je sidetable is niet alleen een mooie keuze, maar ook een functionele, omdat het de ruimte een gevoel van openheid geeft. Het is een decoratieve keuze die zowel schoonheid als praktisch nut combineert om een meer uitnodigende en ruimtelijke omgeving te creëren. Ideaal voor in een mooie hal, zo kun je meteen even checken hoe je eruitziet voordat je de deur uitgaat.

Spiegel rond goud
SHOP HIER >
Spiegel Cielo zwart ronde vormen
SHOP HIER >
Spiegel Marokko vorm
SHOP HIER >

SIDETABLE DECOREREN BIJ PURE WOOD

Het decoreren van een sidetable is een kans om creatief te zijn en je persoonlijke stempel op je interieur te drukken. Onthoud dat er geen harde regels zijn, alleen eindeloze mogelijkheden om je stijl tot leven te brengen. Met deze richtlijnen kun je een sidetable transformeren in een mooie set die de ruimte nog net een beetje mooier maakt.

Denk jij dat een sidetable bij jou in huis ook erg mooi zou staan? Shop jouw nieuwe sidetable decoratie dan bij Pure Wood. Als je online bij ons shopt profiteer je van de voordelen van gratis verzending boven de € 75,- en de mogelijkheid om achteraf te betalen via Klarna. Liever de producten in de winkel bekijken? Bezoek dan onze showroom. Onze interieurstylisten staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar in de winkel om te helpen met jouw interieurvraagstukken. Iedere eerste zondag van de maand hebben wij koopzondag. Zien wij je snel?