Babykamer inspiratie: Creëer een prachtige ruimte voor je kleintje

Babykamer inspiratie Lamp En Behang

De komst van een baby is een bijzondere gebeurtenis die gepaard gaat met veel voorbereidingen, waaronder het inrichten van de babykamer. Het creëren van een prachtige en comfortabele ruimte.
In deze blog delen we inspiratie en tips om je te helpen met het ontwerpen van jouw babykamer die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Lees je mee? 

Passend kleurenschema 

Het kleurenschema van de babykamer speelt een belangrijke rol bij het creëren van de gewenste sfeer. Ga je voor licht roze, babyblauw of kies je toch liever voor neutrale kleuren. Rustgevende en kalmerende kleuren zijn bijvoorbeeld, pastelblauw, zachtroze of mintgroen. Vermijd felle en intense kleuren, omdat felgekleurde muren stimulerend kunnen zijn voor een baby en het moeilijker maken om in slaap te komen. Een leuke tip is om voor een accent muur te kiezen in de kamer. Bijvoorbeeld een tintje donkerder of behang tegen de muur dit geeft een vrolijke sfeer aan de kamer.

plaid met print geel oranje blauw

SHOP HIER >

Fotolijst Goud Doing Goods

SHOP HIER >

orang oetan

SHOP HIER >

Comfortabele meubelstukken

Meubels in de kinderkamer zijn een belangrijk onderdeel waar zeker aandacht aan besteed moet worden. Bij het kiezen van meubels kun je ook overwegen om te investeren in meubels die met je kind meegroeien. Denk aan een commode die je later nog kan gebruiken als dressoir of opberg kast. Een bed dat je omgevormd kan worden van een babybed naar een peuterbed.

Aankleding voor de babykamer kan ook worden gedaan door middel van meubels. Een fauteuil voor in de babykamer is niet alleen heel leuk en mooi, maar ook nog eens heel erg comfortabel. Om de kamer persoonlijk te maken, kun je foto’s ophangen of neerzetten op plankjes aan de muur.

Genoeg om de babykamer gezellig en comfortabel in te richten. Denk wel altijd aan de veiligheid. Monteer meubels aan de muur, zo voorkom je dat de meubels omvallen.

Teddy Fauteuil Wit Jago

SHOP HIER >

gouden wandkast op poten richmond interiors

SHOP HIER >

Vloerkleed Doing Goods Himani Luipaard hoofd

SHOP HIER >

Persoonlijk, sfeer en rust

Decoratieve elementen zoals fotolijsten, naamletters of een persoonlijke tekening aan de muur creëren een gevoel van intimiteit en maken de kamer uniek en speciaal. Een persoonlijk gevoel van geborgenheid kun je creëren door gebruik te maken van zachte materialen, zoals plaids en knuffels. Dit geeft een veilige, warme en liefdevolle omgeving.

Verlichting in de kamer blijft altijd lastig. Voor de babykamer kan je rekeninghouden met dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Dit kan je doen doormiddel van lichte gordijnen of jaloezieën. Licht is bevorderend voor het slaap- en waak ritme van de baby.

SHOP HIER >

Ew012193 2

SHOP HIER >

Breezy Bambi

SHOP HIER >

BABYKAMER INRICHTEN BIJ PURE WOOD?

Babykamer inrichten bij Pure Wood? We verkopen een groot assortiment aan decoratie en meubels. Ben je geïnspireerd geraakt na het lezen van deze interieurblog of juist nog niet genoeg? Kom dan snel langs in onze showroom! Onze medewerkers helpen je graag. Geen tijd om langs te komen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via de chat, mail of telefonisch of bestel je favoriete items vandaag nog online.