Vintage interieur in een nieuw jasje

waarom vintage nu zo populaire woontrend is

Al die verschillende interieurstijlen van tegenwoordig: ze zijn geweldig, maar laten we de oude parels niet vergeten! Hoe gaaf is het om die vintage vibe in een nieuw jasje te steken? Waarom kiezen tussen oud en nieuw als je ook een stijlvolle mix kunt maken? Wij staan te popelen om je wat voorbeeldjes te geven van hoe dit eruit kan zien en hoe je dit zelf kunt toepassen. Dus lees snel mee en laat je inspireren!

VINTAGE INTERIEUR: UITEENLOPEND

In vintage interieurs zie je vaak een reflectie van kleurentrends uit verschillende historische periodes. Het is fantastisch om te zien hoe de kleurenpaletten door de jaren heen zijn veranderd, elk met hun eigen unieke charmes! Met vintage interieurs maak je een soort van reis door de tijd, afhankelijk van wel tijdperk van vintage je in gedachten hebt. Van de glamoureuze jaren 20 tot de levendige kleuren van de jaren 90, elk tijdperk heeft zijn eigen flair. En dat maakt het juist zo leuk!

KENMERKEN VAN EEN VINTAGE INTERIEUR

Juist omdat vintage een breed begrip is komen er een overvloed aan kenmerken voorbij. Diverse prints, veel verschillende kleuren en een rijkdom aan materialen die een unieke sfeer creeren. En het leuke is dat je daar een moderne twist aan kunt geven! Van royale kroonluchters boven een strakke eettafel tot antieke kasten met a touch of gold. Hiermee onderscheid je je van de rest en maak je jouw eigen unieke stijl met een knipoog naar het verleden.


SHOP NU
Oranje Koffiekopjes Met Gouden Oortjes Wit Suikerpotje Met Gouden Ring
SHOP NU
Hotel chic Wandtafel Bloomingville
SHOP NU

60’S: FLOWER POWER

En dan hebben we de jaren 60, waar pasteltinten helemaal in waren. Zachte kleuren zoals lichtblauw, oudroze en mintgroen brachten een gevoel van optimisme in huis. Keramiek en porselein werden veel gebruikt voor decoratie, vooral in de vorm van prachtige vazen. Bloemenprints kwamen op allerlei manieren terug. Op de muur, in de sierkussens, beddengoed en zelfs als tapijt of vloerkleed. Deze waren vaak kleurrijk en werden gezien als een manier om vrolijkheid in het interieur te brengen. En als je eerlijk bent: wie wordt hier nu niet vrolijk van? Dus laten we niet te bescheiden doen en een beetje vrolijke flower power in je moderne stekkie halen.

70’S PRINTJES EN PATROONTJES

Een interieur dat bruist van leven en kleur en waar verschillende prints samenkomen: dat is de essentie van een jaren 70 interieur! Het is een tijd waarin interieurs werden doordrenkt met de energie van disco en de vrijheid van de hippiecultuur.

De zachte, aaibare materialen, de rondingen van de meubels, en de grenzeloze creativiteit om verschillende stijlen te mixen en matchen, brengen toch spontaan een glimlach op je gezicht? En die gedurfde prints en patronen? Die zijn nu weer helemaal terug van weggeweest in de wereld van interieurdesign. Denk aan gestreepte vaasjes en die geweldige fruitvazen die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Een botanisch en eclectisch interieur zijn daar prachtige voorbeelden van. Dus, als dit alles je aanspreekt, waarom zou je dan niet een sprong wagen in de bruisende wereld van de 70’s?

KARAKTERISTIEKE DETAILS:

Zoals we net al vertelden heeft elk tijdperk zijn unieke charmes. Maar er is één ding dat ze allemaal gemeen hebben: karakteristieke details! Denk aan prachtige sierranden, glas in lood dat het licht op een geweldige manier door laat komen en sierlijke houtsnijwerken die het vakmanschap van vroeger uitstralen.

Of als je terugreist naar een eerdere periode, waar juist ruwe, onbewerkte schoonheid de norm was, en robuust de hoofdrol speelde. Of het nu gaat om verweerd houten tafelblad of een stevige kast, deze halen die gezellige sfeer in huis.

Robine Kast 3
SHOP NU

SHOP NU

SHOP NU

VINTAGE MEUBELS

VITRINEKASTEN

Robine Kast 3
SHOP NU
Blauwe Unieke Vintage Vitrinekast
SHOP NU
Landelijke Vintage Kast Creme Beige
SHOP NU

UNIEKE VINTAGE KASTEN

Unieke Vintage Kast Met Deurtjes
SHOP NU
Blauwe Unieke Vintage Vitrinekast
SHOP NU
Landelijke Vintage Kast Creme Beige
SHOP NU

VINTAGE TV MEUBEL

Uniek Vintage Hoogglans Dressoir Groen
SHOP NU
Tv Dressoir Parijs
SHOP NU
Romijn
SHOP NU

RETRO: VINTAGE DRESSOIR MET EEN MODERNE TWIST

Ben je op zoek naar dat ene meubelstuk dat perfect past in jouw vintage interieur, maar met een moderne twist? Dan moet je echt onze vintage dressoirs ontdekken! Ze zijn als ware tijdscapsules die een verhaal vertellen en een unieke sfeer brengen in elke kamer. Of je nu een liefhebber bent van een robuuste uitstraling of juist valt voor de strak afgewerkte varianten met elegante rondingen, we hebben voor ieder wat wils bij Pure Wood. Het beste van beide werelden komt samen: de authentieke charme van vervlogen tijden gecombineerd met de kwaliteit en het comfort van nu!

VINTAGE LAMPEN
Vintage lampen zijn echt dé perfecte manier om jouw interieur een knipoog te geven naar de vroegere jaren. En weet je wat zo gaaf is? Er zijn ontzettend veel gave ontwerpen en verschillende exemplaren! De verlichting wordt gemaakt met klassieke materialen zoals glas en rotan, waardoor ze die authentieke vintage uitstraling hebben waar we zo dol op zijn.
Of je nu gaat voor een vintage hanglamp, vloerlamp of tafellamp, ze zijn allemaal geschikt om jouw interieur dat gewilde vintage tintje te geven. En weet je wat het mooie is? Ze zijn niet alleen functioneel, maar hebben ook nog eens hun unieke tijdloze charme. Dus laat die vintage vibes maar komen!

SHOP NU

SHOP NU
Tafellamp Maysony Gold
SHOP NU

MATERIALEN

Eetkamerstoel Bruin Leer
SHOP NU
bruine Fauteuil Heiko leer zwarte poot
SHOP NU
Fauteuil Harrie cognac leder kruisvoet zwart
SHOP NU

ANTIEK

Schaal mele antiek
SHOP NU
Hanglamp Ananya antiek brons patroon
SHOP NU
Vaas1
SHOP NU
Tafellamp Moondust Goud Met Druppels 3 Hoog
SHOP NU
Hanglamp Glas Ronde Vormen
SHOP NU
Tafellamp metaal rond antiek brons zwart
SHOP NU

VINTAGE VLOERKLEED

 

Vloerkleed Crushed Velvet
SHOP NU
Vloerkleed Cendre 2
SHOP NU
Vloerkleed Prosper
SHOP NU

EEN AVONTUUR

Als je op jacht gaat naar vintage meubelen, weet je nooit wat je tegen gaat komen. Sommige mensen gaan alle tweedehands zaken af op zoek naar dát ene bijzondere item. Andere mensen zoeken liever online naar vintage pareltjes. Zo vind je bij Pure Wood een super leuke collectie vintage kasten, tafels, kleinmeubelen en woonaccessoires! Hoe dan ook, de zoektocht is vaak wat vintage meubels nóg leuker maakt!

Bij ons vind je ongetwijfeld wat je zoekt! Wij hebben de meest bijzondere vintage kasten, tafels, stoelen, kleinmeubelen en woonaccessoires uit alle hoeken van de wereld. Neem een kijkje in ons indrukwekkende vintage assortiment en laat je inspireren! Je bent natuurlijk ook welkom in onze showroom waar genoeg te bewonderen is. En let op, van ieder vintage meubel is er maar één voorradig dus wees er snel bij!