Manieren én redenen om een kruk te stylen in huis

Manieren en redenen om een kruk te stylen in huis

Wij zijn een ontzettend leuke samenwerking aangegaan met Karin Buitenhuis, ook wel bekend van het Instagram kanaal @Binnen.bij.buitenhuis. Ze woont in een prachtig licht huis waarbij ze veel gebruik maakt van natuurlijke materialen, hout met verweerde look en zwarte accenten. Haar stijl is simpel, puur en persoonlijk. Het geheel klopt helemaal en haar huis is een ware inspiratiebron voor ons. Lees hier haar gastblog over haar favoriete item: het houten krukje!

[easy-image-collage id=39732]

Karin – @binnen.bij.buitenhuis


Een tijdje geleden mocht ik een kruk uitzoeken bij Pure Wood. Ik koos voor een prachtig oud authentiek houten krukje. Krukjes kun je namelijk overal voor gebruiken en aangezien ik graag (lees: vaak) de inrichting van mijn huis verander, was de match tussen de kruk en mij snel gemaakt.

Waarom zijn krukjes zo handig? Als eerste zijn ze stylish verantwoord. Zet in een kale ruimte een doorleeft houten meubel en de knusse sfeer is geboren. Of mis je de warmte in een ruimte die al ingericht is? Dan is een item van oud hout het eerste wat ik mensen adviseer bij de styling van hun huis. Oud hout heeft een verhaal en vertelt dat door middel van zijn houtnerf, vorm en kleur.

Naast een stylish verantwoord item, heeft de kruk nog meer voordelen. Ik ging op onderzoek uit waarvoor je de kruk kan gebruiken. Het eerste antwoord liet niet lang op zich wachten. Wij hebben een tafel met stoelen. Maar zodra er visite aanschuift of de familie komt eten met een verjaardag of met kerst, mis ik een paar zitplekken. Oplossing: de kruk!

[easy-image-collage id=39746]

De tweede optie: als nachtkastje. Heb je er wel eens aan gedacht om een kruk daarvoor te gebruiken? De stoel naast je bed, kennen we inmiddels. Maar een kruk kun je natuurlijk net zo goed daarvoor gebruiken. Leuk met een kleine lamp erop, je wekker of een stapel boeken.

De volgende optie is de reden waarom ik op zoek was naar een kruk: als bijzettafel. Het lukte me maar niet om de perfecte bijzettafel voor bij de bank te vinden. De ene tafel was te groot, de andere te klein. Of de vorm klopte niet in mijn huis. De kruk maakte het af. Met name door zijn doorleefde look en zijn vorm gaf deze kruk precies de sfeer die ik zocht.

Als laatste optie noem ik: de kruk als bijzettafel in de badkamer. Deze heb ik zelf nog niet toegepast in mijn huis. Maar hierboven schreef ik dat ik de styling in mijn huis graag verander. Dus deze optie zal zeker nog toegepast worden door mij. Denk aan ‘de kruk als stylingsobject voor mijn foto’s’. Met handdoeken en geurstokjes. Of praktisch: voor je leesblad als je in bad gaat, samen met een heerlijke kop thee. Ultiem ontspanningsmoment en dankzij de kruk heb je alles bij de hand.

Zoek jij een van deze oplossingen? Klik dan hier en laat je inspireren door de prachtigste authentieke houten krukken.

[thrive_leads id=’47773′]