Woontrend: in love with velvet

velvet

Velvet, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Deze glanzende en zachte stof geeft jouw interieur een boost en haalt luxe en comfort in huis. Maar hoe doe je dit op een stijlvolle manier? Wij geven je enkele voorbeelden ter inspiratie!

VELVET

Velvet was voornamelijk te zien in fashion, maar tegenwoordig zien we ook veel bankstellen, fauteuils en lampenkappen van deze mooie luxe stof. Het is een chique stof waarmee je jouw woning in een klap elegant en glamoureus maakt. En dit wil iedereen toch? Ook is deze stof vaak terug te zien in gordijnen om ook thuis het luxe hotelgevoel te creëren. Doordat velvet een soepele, zachte en subtiele glans heeft, wordt de stof nog altijd gezien als een rijke en luxe stof. Daarom werd deze stof vroeger al vaak gekozen door de elite.

[easy-image-collage id=28576]

Op de foto: Bank Velvet, Sierkussen Velvet Birdie, Sierkussen Parrot en Fauteuil Velvet Geneve

VELVET BANKEN

Misschien is een velvet bank wel erg gedurfd en uitgesproken. Het is natuurlijk niet niks om heel je bank in deze stof te kiezen, maar als je kiest voor een subtiele kleur geeft het vaak een erg unieke look. De stof voelt ontzettend zacht aan wat ook nog eens heerlijk zit.

VELVET KUSSENS

Kussens van velvet zijn hartstikke leuk en makkelijk om het interieur snel een nieuwe twist te geven. Onze velvet varianten zijn vaak voorzien van een leuk bloemenpatroon of stiksel. Het zijn echte eye-catchers op jouw bankstel! En een mooie bijkomstigheid: deze blikvangers liggen ook heerlijk door de zachte structuur.

VELVET LAMPENKAPPEN

Lampenkappen van velvet zijn helemaal trendy. Deze stof geeft de kappen een speciale luxe look. Velvet voelt lekker zacht aan en in combinatie met het licht creëer je een zeer bijzondere sfeer. Een lamp om vrolijk van te worden!

[easy-image-collage id=28577]

Op de foto: Eetkamerstoel Mace Velvet, Kussen Velvet Antiek Goud, Poef Velvet Mops en Fauteuil Avery Velvet

VELVET STOELEN

Met een gave stoel in jouw interieur creëer je al snel leuke leeshoekjes in de woonkamer of extra zitruimte naast je bank. Erg praktisch en met de luxe stof velvet ook nog eens erg stijlvol. Leg er dan wel een kussen in van een andere stof voor het speelse effect. Maak je hoekje af met een leuke bijzettafel of poef. Bekijk al onze velvet stoelen!

FUNCTIONALITEIT EN ONDERHOUD

Heb je een prachtig pareltje gevonden als een velvet bank of velvet fauteuil? Dan hebben wij ook nog wat tips voor het onderhoud. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een velvet meubel raden we je aan om deze luxe stof wekelijks wat extra aandacht te geven. Dit doe je door met een stofzuiger het stof en vuil van de bank te verwijderen. Vervolgens borstel je de stof na met een zachte fluweelborstel. Hierdoor ziet jouw velvet meubelstuk er weer als nieuw uit.