Whoonplant Juli KALANCHOË

Kalanchoë Blossfeldiana

Whoonplant Juli KALANCHOËWhoonplant Kalanchoë Juli - Whoon Oisterwijk

De Kalanchoë staat bekend om zijn lange houdbaarheid, makkelijke verzorging en fel gekleurde bloemen. Deze plant is van oudsher zeer geliefd en tegenwoordig weer helemaal hip! Daarom is de Kalanchoë in de maand juli Whoonplant van de maand bij Whoon Oisterwijk.

Door de jaren heen is het assortiment binnen de Kalanchoë soorten erg gegroeid en er zijn tegenwoordig oneindig veel verschillende soorten verkrijgbaar. Allemaal hebben ze een aantal eigenschappen gemeen:

  • Prachtige verschijningsvormen
  • Makkelijk in de verzorging
  • Lange levensduur

Dit zijn tevens kenmerken die de Kalanchoë een topper maakt onder de bloeiende woonplanten.

Whoonplant Kalanchoë Whoonplant Kalanchoë

Kalanchoë behoort tot de familie van de Crassulaceae. Een grote familie van allerlei soorten vetplanten waaronder de Crassula en Echeveria. De meest voorkomende soort onder de Kalanchoë is de Kalanchoë Blossfeldiana, die zowel enkele als dubbele bloemen kan hebben. De Kalanchoë groeit in het wild in Madagaskar, Zuid- en Oost-Afrika, Zuidoost Azië en China. In China is de naam Kalanchoë ontstaan.

Kalanchoë Blossfeldiana - Whoon Whoonplant Kalanchoë

 

Verzorgingstips

  • De Kalanchoë is een vetplant. Dit kun je herkennen aan de dikke vlezige bladeren. Dit betekent dat deze zich goed staande houdt bij weinig verzorging. Hierdoor is de Kalanchoë ook zeer geschikt voor mensen met minder groene vingers.
  • De Kalanchoë staat graag op een lichte tot zonnige plaats. In de zomer kan dit ook prima buiten zijn, zolang de tempratuur maar niet daalt onder de 12 graden Celsius.
  • De plant slaat vocht op in zijn bladeren. Te veel water kan ervoor zorgen dat de plant gaat rotten. Het is daarom belangrijk dat de grond wat droog aanvoelt voor er nieuw water wordt gegeven.
  • Om te zorgen voor een rijke en lange bloei kun je de Kalanchoë elke twee weken wat plantenvoeding geven.
  • Voor een lange houdbaarheid de uitgebloeide bloemetjes voorzichtig verwijderen uit de plant. Let hierbij op dat je niet de nieuwe knopjes beschadigd.

Whoonplant Kalanchoë Whoonplant Kalanchoë

Whoonplant Juli - KALANCHOË