Tips voor een stijlvolle zomerse slaapkamer

Tips voor een stijlvolle zomerse slaapkamer

Het inrichten van een slaapkamer kan een behoorlijke klus zijn. Houd je van klassiek, industrieel of juist romantisch? Bepalend voor de stijl en de sfeer zijn de kleuren en materialen. Wij geven je enkele stylingideeën voor een stijlvolle zomerse slaapkamer!

[easy-image-collage id=35863]

ZOMERSE KLEUREN

In de zomer willen we het buitengevoel naar binnen halen. Met licht en koel linnen, sfeervolle verlichting en zomerse tinten haal je dat heerlijke gevoel gemakkelijk naar je slaapkamer. Op deze manier creëer je een prettige, vrolijke en rustige sfeer in de kamer. Mooie zomerkleuren zijn oudroze, lila of perzik oranje. Wil je een echte mediterrane sfeer creëren? Ga dan voor verschillende blauw en grijstinten.

MAAK HET BED ROYAAL OP

Het geheim van een mooie slaapkamer zit hem in een royaal opgemaakt bed. Combineer dekbedovertreksets met een deken of plaid. Mix effen kleuren met subtiele grafische dessins of ga voor een ton sur ton effect met ingetogen tinten. Ook kun je een tropisch gevoel in de slaapkamer brengen met prints van palmbladeren en sierkussens met jungle prints. Of wil je juist het gevoel hebben alsof je in een strandhuis verblijft? Combineer dan verschillende blauwtinten met helder wit.

Maak het bed vervolgens niet te netjes op want een beetje nonchalante look is super gaaf. Begin met twee hoofdkussen rechtop tegen het hoofdbord (of muur) en leg hier twee kleinere sierkussens tegenaan. Een derde rij kan dan weer bestaan uit nog kleinere kussens. Stem de kleuren van deze kussens zoveel mogelijk op elkaar af en combineer met prints.

VERLICHTING

Dit klinkt heel logisch, maar goede verlichting in de slaapkamer is het halve werk. Ga bij voorkeur voor lampen aan weerszijden van het bed. Bijvoorbeeld een mooie tafellamp met diamantvorm lamp of ga voor een lamp met draadstaal zodat je een mooi effect krijgt op de muren. Indirecte verlichting werkt ook heel goed.

ASSECCOIRES EN KLEINMEUBELEN

Wanneer je een stijlvolle slaapkamer wil creëren geldt: less is more. Stem accessoires zoveel mogelijk met elkaar af op het kleurenpalet. Houd het rustig en kies natuurlijke materialen. Een uniek houten krukje staat super leuk als nachtkastje of zet een houten bankje of oude unieke kist aan het voeteinde van het bed. Kies mooie lijsten of hang een stijlvol wandkleed aan de muur. Maak het vervolgens helemaal af met een verzameling gekleurde vazen, kandelaars en geurkaarsen!