Stappenplan voor een mooi gestylde kamer

Stappenplan-voor-een-mooi-gestylde-kamer

Een woning is pas echt jouw thuis wanneer het interieur helemaal bij jou past! Denk aan alle gezellige hoekjes, kleuren, kussens en andere accessoires. Deze kun je helemaal naar jouw stijl aanpassen. Verder heeft iedere woning een persoonlijke touch. Denk aan foto’s van mooie reizen, een huwelijk en van kinderen. Maar denk ook aan beeldjes, stenen of aan andere aandenken. Nu luidt de vraag.. Hoe maak je van al deze losse elementen een gestylde kamer? En hoe zorg je ervoor dat deze volledig bij jou past? Dat lees je in de stappen hieronder!

STAP 1

Maak een moodboard. Knip leuke plaatjes uit tijdschriften, internet of Pinterest. Ga op zoek naar de juiste kleur die jij gaat gebruiken in jouw woning. Leg dit alles bij elkaar en maak er een moodboard van. Zo heb je direct een overzicht van wat jij mooi vindt en hoe het volgens jou moet worden. Houd je niet zo van knippen en plakken? Op Pinterest kun je heel makkelijk ook online een moodboard maken.

[thrive_leads id=’47773′]

STAP 2

Verzamel alle spullen die jij nodig hebt om het gezellig te maken in huis. Denk aan boeken en tijdschriften, potten en vazen, kaarsen, planten, foto’s, herinneringen etc. Dit kan echt van alles zijn en lig ze allemaal bij elkaar neer.

STAP 3

Sorteer alles nu op kleur, hoogte en vormen. Wat past mooi bij elkaar? Welke contrasten vind ik leuk? Vaak is het leuk om een wat hogere vaas te combineren met een wat lagere of met een aantal fotolijstjes in verschillende soorten en maten. Zie hieronder een aantal voorbeelden. Door het gebruik van verschillende materialen krijg je een heel speels effect. Tip: zorg er wel voor dat de kleuren passend zijn in jouw interieur!

STAP 4

Begin eerst met de grote objecten. Deze zijn namelijk het meest aanwezig in jouw woning en verdienen daarom ook een mooi plek. Denk er bijvoorbeeld aan om een gezellig hoekje te maken op de andere kant van jouw tv-meubel of in de open wandkast. Zet er een aantal wat kleinere en losse accessoires bij. Zo krijg je een samenhangend geheeld door de afgestemde kleuren.

STAP 5

Zitten er een aantal accessoires tussen die je het belangrijkste vindt? Licht deze dan uit! Leg er bijvoorbeeld een aantal boeken onder, zodat deze accessoires net iets hoger liggen en een mooie ondergrond hebben, maar je kunt deze ook op laten vallen door er een lamp naast te zetten.

Madam Stoltz vaas gezicht wit2
SHOP NU
Vaas metaal brass madam stoltz
SHOP NU
Rond ijzeren dienblad - Uniek
SHOP NU
Sierkussen Claudi Esta goud detail
SHOP NU

STAP 6

Voeg geur en groen toe! Een gezellig huis wordt namelijk een stuk minder gezellig als het er niet lekker ruikt. En heel eerlijk. Deze geurkaarsen, geurstokjes en geurzakjes staan er toch prachtig bij? Houd jij niet zo van hele sterke geuren? Neem dan een lekkere zachte geur. Denk aan katoen of linnen. Ben jij nog op zoek naar lekkere geurartikelen? Klik dan hier om naar de geurartikelen te gaan! Shop online en betaal achteraf via Klarna! Verder moet er ook nog wat meer leven toegevoegd worden aan de woning. Doe dit met een stijlvolle plant of een prachtig boeket zijden bloemen!