Interieurtips voor het inrichten van een open kast

Interieurtips voor het inrichten van een open kast

Een kast dient in de eerste plaats om iets in op te bergen, maar met een open kast of een deels open kast wil je ook dat het er stylish verantwoord uitziet. Vind je dit lastig? Houd dan rekening met deze tips!

Ruim op wat je niet wil zien

Als je jouw kast goed wil indelen moet je beginnen bij de basis. Sorteer al je spullen en zet alleen datgene in de kast wat je mooi vindt of daadwerkelijk op die plek nodig hebt. Doe losse frutsels bij elkaar in een stijlvolle mand (liefst met deksel zodat je hem dicht kunt doen) en zet deze op de onderste plank. Hierdoor is alles netjes opgeruimd. Heb je een deels open kast? Dan kun je natuurlijk alle losse dingen achter de deurtjes opbergen. Hierdoor is het onderste, dichte deel voor praktisch gebruik en het bovenste deel geschikt voor leuke decoratie items.

Een kast met een functie

Een kast is er natuurlijk voor om iets in op te bergen. Door de verscheidenheid aan soorten is dat allang niet meer het enige waar een kast voor dienst. Zo zijn de stoere vitrinekasten van DTP Home ideale eye-catchers. Of je nu voor een houten look of een zwarte look gaat, door de slanke lijnen ogen ze nooit te massief. Het is dé ideale kast om al jouw favoriete items in te showen en het mooiste servies. Ben je op zoek naar een kast middenin de ruimte? Een laag dressoir heeft de ideale afmeting voor achter de bank. Zorg ervoor dat de kast niet net boven de rugleuning uitkomt en gebruik hem voor boeken, tijdschriften of een mooie lamp.

Maak groepjes

Of het nu om een dressoir, tv-kast, boekenkast of vitrinekast gaat, door te groeperen blijf de basis van de styling rustig. Zet niet alles naast elkaar, maar probeer groepjes te maken en je spullen te sorteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stapeltje boeken en tijdschriften, een verzameling vaasjes of een groepje kandelaars. Let op: zet niet gelijk alle planken vol. De kunst is om lucht te creëren en soms ook een plank mooi open te laten. Naast het maken van groepjes, is het beter om het aantal kleuren ook in te perken. Een goede vuistregel hiervoor is om gebruik te maken van een of twee accentkleuren.

Ben jij nog op zoek naar stijlvolle kasten? Ga naar onze gehele collectie kasten!

[thrive_leads id=’47773′]