How to: het creëren van een bohemian interieur

inspiratie voor een bohemian interieur

Ben jij ook zo dol op het combineren van verschillende materialen, kleuren en accessoires? Grote kans dat jij een bohemian interieur leuk vindt! Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos en verveelt dit interieur niet snel. Ben jij benieuwd hoe je een bohemian interieur creëert? Wij geven je enkele tips!

MIX MET PATRONEN EN KLEUREN

Wanneer je een bohemian interieur wil creëren mag je helemaal los gaan met het mixen en matchen van sierkussens. En het fijnste: er zijn geen regels. In deze woonstijl zien we veel heldere kleuren en patronen als bijvoorbeeld bloemenprints, etnische tribal patronen en geometrische patronen. Wanneer heldere kleuren niet bij je passen kun je gaan voor kleuren als olijfgroen, cognac, mosterdgeel en roest oranje. Denk naast sierkussens ook aan vloerkleden. Leg bijvoorbeeld twee kleden bij elkaar op de vloer of hang hem juist aan de muur!

NATUURLIJKE MATERIALEN

Bohemian interieurs hebben door deze warme kleuren en stoffen een hele fijne uitstraling waar natuurlijke materialen perfect bij passen. Ga voor materialen als sisal, hout en rattan. Denk aan geweven muurdecoratie van zeegras, een houten verweerde kruk of een decoratieve ladder.

VOEG EXOTISCHE ITEMS TOE

Gezien het verleden van de bohemian lifestyle kun je niet zonder accessoires uit verre landen. Hierdoor voelt je interieur al snel werelds aan en dit is de key voor een bohemian-geïnspireerd interieur. Items als Marokkaanse windlichten, Perzische kelim prints, Indiase kasten en Balinese ornamenten geven jouw interieur dit warme en knusse gevoel.

VINTAGE ITEMS

Naast exotische items mogen vintage items ook zeker niet ontbreken voor het creëren van die interessante ruimte. Bohemian interieurs maken creatief gebruik van interessante en unieke vintage items. Denk bijvoorbeeld aan metalen bakken, scrapwood fotolijsten en grote unieke opbergkisten.

GO CASUAL

Als laatste, en misschien wel het meest belangrijkste, keep it casual. Bohemian interieurs zijn geen strakke showrooms. Plaats poefen en kussens op de grond en kies een fijn comfortabel vloerkleed uit. Wanneer je al deze tips opvolgt kan het niet meer mis gaan met jouw bohemian interieur!

Ben jij op zoek naar gave items? Bekijk dan hier al onze woonaccessoires!

[thrive_leads id=’47773′]