Hoe combineer ik unieke Indiase kasten met mijn moderne interieur?

uitgelichte-afbeelding-blog-indiase-kast

Op zoek naar een bijzondere kast? Pure Wood heeft een grote en steeds wisselende collectie van bijzondere meubelen uit India. Indiase kasten zijn de mooiste antieke kasten die rijkelijk bewerkt zijn. Maar hoe combineer je deze interieurvondsten met jouw moderne interieur?

Veel mensen hechten waarde aan bijzondere meubelen met ambacht en authenticiteit maar weten niet goed hoe ze dit moeten combineren met hun huidige interieur. Vaak wordt het meubelstuk niet ondersteund door de juiste accessoires, materialen en juiste kleuren. Hierdoor kunnen de Indiase kasten misplaatst overkomen. En dit is nu net niet de bedoeling. Pure Wood geeft een aantal tips om een kloppende combinatie te maken tussen oude Indiase kasten en een nieuw interieur.

Pure Wood kast

Hout

Begin bij de basis. Vaak zijn Indiase kasten van hout en hebben een verweerde uitstraling. Door de verwering van het hout zijn de verschillende verflagen zichtbaar geworden. Hierdoor krijgen deze bijzondere kasten hun karakter. Een belangrijke tip is om niet te kiezen voor veel verschillende houtsoorten in jouw interieur. Vaak zijn moderne meubelen gemaakt van eiken of noten hout. Deze houtsoorten zijn goed te combineren met de verweerde look. Heeft jouw interieur veel vuren, kersen of mahonie hout, dan kun je deze meubels bijvoorbeeld beitsen met whitewash zodat ze de juiste kleuren krijgen.

Accessoires

Antiek servies, vazen en klokken zijn voorbeelden van unieke woonaccessoires. Een leuke manier om oud servies te verwerken is om ze op te hangen aan de muur of om ze in jouw nieuwe Indiase kast te plaatsen. Geef de muur erachter een mooie bijpassende kleur. Mix and Match, maar ga niet all-out. Ga ook op zoek naar unieke woonaccessoires op vintage markten of op reis. Niets is leuker dan unieke eye-catchers te vinden die niemand anders heeft.

Perzisch tapijt

Geef een boost aan jouw moderne interieur met een Perzisch tapijt. Vroeger waren deze tapijten helemaal in vanwege de speciale prints. Deze bijzondere exemplaren werden helemaal uit het Oosten gehaald en dit zorgde voor een hype. Nu zien we ze ook vaak terug in moderne en industriële interieurs. Combineer een Perzisch tapijt met een kast uit India voor een overvloed aan kleuren. Het geeft warmte en zijn leuk in combinatie met jouw moderne meubelen.

Laat oud en nieuw elkaar ontmoeten

Juist de ontmoeting tussen oude unieke interieurvondsten en moderne meubelen maakt jouw stijl interessant. Houd daarbij wel de balans goed in de gaten. Het kan snel rommelig overkomen. Ga dus voor een paar oude eye-catchers die helemaal tot hun recht komen.

Pure Wood unieke kast detail

Benieuwd naar de Indiase kasten van Pure Wood? Bekijk onze unieke kasten!