Hoe betrek je de tuin bij het huis?

betrek-je-tuin-bij-je-huis

Tropische temperaturen staan voor de deur. Het is de hoogste tijd om je tuin summerproof te maken. Droom jij over een prachtige tuin die past bij jouw huis? Vandaag de dag zien we de tuin en het huis niet meer als twee losse onderdelen, maar juist als één geheel. We halen planten en groen naar binnen en brengen mooie loungesets en accessoires naar buiten. De inrichting van binnen proberen we buiten terug te laten komen zodat je tuin een verlengstuk wordt van je huis. Heb jij het gevoel dat dit nog beter bij jou kan? Wij geven je enkele tips!

PLANTEN EN GROEN

Één tip die heel simpel op te volgen is het toevoegen van planten en de kleur groen in huis. En dan juist de planten die je buiten ook hebt staan. Of een leuke variant hierop. Hierdoor vervaag je de grens tussen binnen en buiten. Wat extra leuk is, is om te variëren met de planten die je toevoegt. Hang planten bijvoorbeeld in een macramé hanger of zet ze in een grote pot. Ook kun je een aantal planten bij elkaar neerzetten voor een echte overdosis aan groen in huis. Naast planten kun je ook heel gemakkelijk de kleur groen terug laten komen door gebruik te maken van groene accessoires, een muur te verven of te gaan voor een groen meubelstuk.

MATERIALEN, KLEUREN EN PATRONEN

Vervaag de scheiding tussen de tuin en het huis door kleuren uit je interieur terug te laten komen in de tuin. Neem bijvoorbeeld de kleur van de wand of de kleur uit je sierkussens en pas deze toe in woonaccessoires voor in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de bekleding van de loungeset, een buitenvloerkleed of plantenbakken. Ook kun je gemakkelijk materialen als jute, beton en rotan zowel buiten als binnen gebruiken. Zo kun je gemakkelijk een eetkamerstoel of bankje van rotan in de zomer buiten zetten en in de winter binnen met een leuk vachtje eroverheen. Heb je bepaalde patronen in je interieur? Dan is het ook leuk om deze door te trekken naar de tuin.

HUISKAMER IN DE TUIN

Wanneer je een grote tuin hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om een veranda of tuinhuis te plaatsen. Is dit een net iets te grote verandering? Dan zou je ook met een schaduwdoek het gevoel kunnen geven van een extra huiskamer. Plaats er een comfortabele loungeset neer en maak dit gezellig met veel kussens, een buitenkleed en accessoires. Hang ook een wandhanger van zeegras onder de veranda voor een echt huiskamer gevoel! Je kunt de tuin ook betrekken bij het huis door middel van verlichting. Hiermee zorg je voor een mooie samensmelting van binnen en buiten.

GLAZEN PUI EN VLOER

Een grotere aanpassing is het laten doorlopen van de vloer naar de tuin. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een betonnen vloer door te laten lopen in een gedeelte van de tuin. Heb je een houten vloer in huis? Dan is een vlonderterras een mooie match. Kies dan wel een kleur die lijkt op de houten vloer voor een gelijkmatige overgang. Wat ook een mooie toevoeging aan het interieur is, is een grote glazen pui. Hierdoor krijg je extra veel licht in huis en loopt het woongedeelte direct over in de tuin.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de collectie woonaccessoires en rotan meubelen.