Get summer ready: stylingtips voor de tuin

Stylingtips voor de tuin

Hoe maak jij jouw tuin extra gezellig? De zomer is in aantocht dus het wordt de hoogste tijd om de gezellige sfeer van binnen ook naar buiten te halen. Weet je niet goed hoe je dit kunt doen? Wij geven je enkele tips om de perfecte buitenruimte te creëren zodat jij van een knusse sfeer kunt genieten tijdens lange zomeravonden!

stylingtips om de tuin leuk aan te kleden en te decoreren

CREËER GEZELLIGE ZITPLEKKEN

Krijg het ultieme woonkamergevoel buiten door te kiezen voor meerdere zitplekken. Een loungehoek hoeft namelijk niet altijd veel ruimte in te nemen. Naast een heerlijke loungehoek is het ook fijn om buiten te kunnen eten aan een grote eettafel. En extra stoelen of losse elementen zoals een jute poef, kruk of bijzettafel kun je gemakkelijk meenemen naar buiten. Op deze manier creëer je al snel extra zitplekken. Kleed de loungehoek vervolgens aan met een stapel zachte kussens. Dit maakt het buiten zitten compleet!

DENK AAN VERLICHTING

Goede verlichting voor buiten is van groot belang. Het zorgt namelijk voor de juiste sfeer. Denk hierbij aan een wandlamp met subtiele lichtbron voor functioneel en gezellig licht op het terras of onder de veranda. Of denk aan windlichten. Dit zorgt direct voor een feestelijk gevoel. Maak vervolgens de tuin helemaal af met kaarsen en lantaarns.

DE JUISTE ACCESSOIRES

Nu de juiste meubelen en verlichting er staan, is het tijd om het geheel af te stylen. Zorg voor een eenheid door binnen en buiten te verbinden. Neem plaids uit de woonkamer mee naar de tuin en zet grote tropische planten in potten op een mooie plek in je tuin of balkon. Verzamel een groepje bij elkaar voor een echte plantenjungle. Varieer ook met hoogtes waarop je de planten zet. Dat ziet er altijd heel speels uit! Plantenhangers zijn ook leuk voor een speelse look in je tuin. Verbind vervolgens de losse zitplekken met elkaar door buitenkleden. Kies bijvoorbeeld voor een gaaf jute vloerkleed. Denk vervolgens aan het ophangen van gave zeegras wandhangers voor een ultiem buitenleven gevoel!


Ben je nog op zoek naar leuke items om jouw tuin aan te kleden? Bekijk dan
hier onze jute items. Jute zorgt direct voor een fijn zomergevoel in iedere tuin (of balkon!)