Breng het tropische Bali in huis!

Breng-het-tropische-bali-in-huis

Grote Beach clubs, heerlijke kokosnoten, mooie tempels en groene rijstvelden. Bali is super inspirerend en staat mede bekend om zijn hippe tentjes met een geweldig interieur. Het interieur is namelijk echt om te smullen! En laten wij nu net prachtige items uit dit fantastische eiland ontvangen hebben. Benieuwd?

TIPS VOOR EEN BALINEES INTERIEUR

Pure Wood is gek op Bali en wij hebben voor jou de perfecte tips om een Balinees sfeertje te creëren in huis. Om te beginnen wordt er in Bali heel veel gebruik gemaakt van hout. Hout geeft een warme sfeer en dat is wat iedereen wil nietwaar. Gebruik een combinatie van verschillende houtsoorten voor het creëren van contrast. Kies vooral producten die een natuurlijke uitstraling hebben zoals bijvoorbeeld een boomstamtafel of kastjes gemaakt van sloophout. Ook houten wandpanelen en houten stoelen geven je interieur een Balinees sfeertje.

kokosnoot-windlichten-3
totum 100cm
hanger-zeegras
schelpenketting

Op de foto: Kokosnoot windlichten, Hanger zeegras, Totums en Schelpenketting

INDONESISCH HOUT

Pure Wood heeft bijzondere meubels met hout afkomstig uit Indonesië. Het zijn vaak de blikvangers in een kamer. Bekijk de Fendy collectie. Deze collectie is gemaakt van gerecyclede teakhouten draagbalken die zijn geschuurd zonder dat de schoonheid van het oude hout verloren gaat. Op deze manier haal je al heel eenvoudig een beetje Azië in jouw interieur!

ROTAN

Naast hout mag rotan niet ontbreken. De lichte kleur en de structuur van het materiaal roept meteen een zomers gevoel op. Hiermee breng je dus altijd het zonnetje in huis. We kennen allemaal wel rotan stoeltjes. Zet ze in de zomer buiten voor een gezellig terras. In de winter worden ze weer naar binnen gehaald met een leuk vachtje eroverheen. Hierdoor zijn rotan meubelen geschikt voor het hele jaar. Rotan staat super leuk en sfeervol. Maak het geheel helemaal af met een lamp van rotan.

palm-kruk
lamp-bali

Op de foto: Lamp Bali

GROEN

Verder wordt er in Bali heel veel gewerkt met planten en bomen. Groen brengt de chille vibe in huis. In een Balinees interieur mag je dus best los gaan met verschillende planten! Zet deze planten in mooi gevlochten manden van zeegras.

BALINESE WOONACCESSOIRES

Tot slot stylen we het geheel af met Balinese woonaccessoires. Denk hierbij aan unieke totums of unieke krukjes gemaakt van Palm. Hang een prachtige schelpenketting aan een kast of leg hem sierlijk op een mooi interieurboek. Hang vervolgens een hanger van zeegras aan de wand voor net dat beetje extra Bali.

 

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Houd de blog van Pure Wood in de gaten voor boordevol interieurinspiratie!