Breng het tropische Bali in huis!

Breng-het-tropische-bali-in-huis

Grote beach clubs, heerlijke kokosnoten, mooie tempels en groene rijstvelden. Bali is super inspirerend en staat mede bekend om zijn hippe tentjes met een geweldig interieur. Het interieur is namelijk echt om te smullen! En laten wij nu net prachtige items uit dit fantastische eiland hebben ontvangen. Benieuwd? In het onderstaande artikel laten wij jou zien wat de Balinese woonstijl inhoudt en hoe jij dit zelf kan creëren in jouw eigen woning. 

WAT IS EEN BALINESE WOONSTIJL?

Bij een Balinese woonstijl creëer je een minimalistische en naadloze binnen-buiten ervaring. Het gebruik van natuurlijke materialen en handwerk is bij deze woonstijl heel gebruikelijk. Denk hierbij aan hout, rotan, riet, katoen en bamboe. Deze materialen vind je terug in de meubels en accessoires. De basiskleuren van een Balinese woonstijl vormen zich door veel lichte en beige tinten aangevuld met het groen van planten. Met een Balinese woonstijl haal je een kalmerende sfeer in huis, waardoor je je helemaal zen gaat voelen net zoals in Bali.

TIPS VOOR EEN BALINEES INTERIEUR

Pure Wood is gek op Bali en wij hebben voor jou de perfecte tips om een Balinees sfeertje te creëren in huis. Om te beginnen wordt er in Bali heel veel gebruik gemaakt van hout. Hout geeft een warme sfeer en dat is wat iedereen wil, niet waar? Gebruik een combinatie van verschillende houtsoorten voor het creëren van contrast. Kies vooral producten die een natuurlijke uitstraling hebben zoals bijvoorbeeld een boomstamtafel of kastjes gemaakt van sloophout. Ook houten wandpanelen en houten stoelen geven je interieur een Balinees sfeertje.

Ornament Mangohout Eclipse

SHOP HIER >

Stoel2

SHOP HIER >

zeegras wanddecoratie madam stoltz

SHOP HIER >

BALI MEUBELS

De oorsprong van de Ibiza style ligt o.a. in Bali, waar de hippies mooie meubels importeerden. Balinese meubels zijn vaak met de hand gemaakt en hebben prachtige organische vormen en een luchtige uitstraling. Wij hebben onze favoriete Balinese meubels voor je op een rijtje gezet.

Rotan bankje

SHOP HIER >

Krukje Hout

SHOP HIER >

Houten kast small2

SHOP HIER >

BALI WOONACCESSOIRES

Tot slot stijlen we het geheel af met Balinese woonaccessoires. Denk hierbij aan unieke totums of unieke krukjes gemaakt van Palm. Hang een prachtige schelpenketting aan een kast of leg hem sierlijk op een mooi interieurboek. Hang vervolgens een hanger van zeegras aan de wand voor net dat extra beetje Bali.

BALINESE MANDEN

Wat absoluut niet mag ontbreken in jouw Balinese interieur zijn Balinese manden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, ook bij Pure Wood. De manden zijn heel licht en vaak afgewerkt met schelpen, waardoor jij direct een Bali-feeling krijgt. De gevlochten manden staan niet alleen mooi in jouw woning, maar zijn daarnaast ook nog eens praktisch. Zo kun je er van alles in bewaren. Van sieraden en make-up tot je kaarsenvoorraad. De stevige structuur zorgt ervoor dat er best wel wat in kan.

Offermand-schelp-lio-2

SHOP HIER >

Vierkante manden van zeegras set van vijf

SHOP HIER >

Rieten manden set van drie

SHOP HIER >

ROTAN

Naast hout mag ook rotan niet ontbreken. De lichte kleur en de structuur van het materiaal roept meteen een zomers gevoel op. Hiermee breng je dus altijd het zonnetje in huis. We kennen allemaal wel rotan stoelen. Zet ze in de zomer buiten voor een gezellig terras of gebruik ze als eetkamerstoelen. In de winter worden ze weer naar binnen gehaald en leg je er een leuk vachtje overheen. Hierdoor zijn rotan meubelen geschikt voor het hele jaar. Rotan staat super leuk en sfeervol. Maak het helemaal af met een lamp van rotan.

Hanglamp Rotan Janine

SHOP HIER >

Rotan Lantaarns

SHOP HIER >

Vaas

SHOP HIER >

ZEEGRAS

Zeegras is een heel milieubewust product voor in jouw interieur. Zeegras is een zaadplant uit de zee en is volledig biologisch afbreekbaar. Vroeger maakte men hier dijken van, nu is het dé trend op het gebied van interieur. Je ziet het dan ook overal in terugkomen: vloerkleden, wanddecoratie en in lampen. Met dit natuurlijke materiaal creëer jij de ultieme Bali stijl in jouw interieur. Bekijk onze favoriete zeegras items:

Krukje Zeegras Naturel

SHOP HIER >

Spiegel Safae Sfeer

SHOP HIER >

Zeegras manden set van drie

SHOP HIER >

GROEN

Verder wordt er in Bali heel veel gewerkt met planten en bomen. Groen brengt de chille vibe in huis. In een Balinees interieur mag je dus best los gaan met verschillende planten! Zet deze planten in mooi gevlochten manden van zeegras.

BALI ACCESSOIRES EN MEUBELS KOPEN BIJ PURE WOOD

Bovenstaande producten zijn allemaal te koop bij Pure Wood. Zijn er spulletjes uitverkocht? Neem dan contact met ons op om te vragen of deze nog op voorraad komen. Alle spullen eens in het echt zien? Je bent altijd welkom in onze showroom in Oisterwijk. Onze interieurstylisten staan voor je klaar om je te helpen met het creëren van een Balinese woonstijl in jouw huis. Hopelijk zien we je snel in onze winkel!

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Houd de blog van Pure Wood in de gaten voor boordevol interieurinspiratie!