Boho vibes; Transformeer jouw interieur in een bohemian droom

Boho vibes Transformeer jouw interieur in een bohemian droom

Houd jij van kleuren, patronen en het mixen van stijlen? Dan is de bohemian woonstijl echt iets voor jou! Het is een uitgesproken laid-back stijl met invloeden van exotische reizen en bijzondere vondsten. Elk item in het interieur heeft zijn eigen verhaal. Wees daarom niet bang en denk niet ‘binnen de lijntjes’. Wij geven je tips om jouw bohemian droom te creëren!

BOHEMIAN WOONSTIJL

Bij een bohemian interieur draait het vooral om de aankleding. Denk hierbij aan een mooi jute vloerkleed, rotan manden en textiel met felgekleurde prints, kralen en franjes. Een zeegras wandkleed is een item dat als een typerend pronkstuk kan dienen die niet mag ontbreken in deze woonstijl. Qua meubelen kun je denken aan een rieten of rotan stoel of een poef van sisal. Maak het geheel verder persoonlijk met souvenirs van bijzondere reizen. Het kan en het mag allemaal met elkaar gecombineerd worden!

NATUURLIJKE MATERIALEN

Bij een bohemian interieur zijn natuurlijke materialen een must. Denk vooral aan materialen als riet, rotan en hout. Je ziet deze materialen terug in meubels als in accessoires. Kies een rotan bankje, zet er een rieten mand naast en hang er een bamboe spiegel boven voor een ultiem bohemian gevoel. Ook kun je ervoor kiezen om rieten mandjes aan de muur op te hangen in verschillende hoogtes voor een speelse sfeer. Voeg tot slot veel textiel toe aan het interieur. Van een tapijt op de grond tot een wandkleed aan de muur en een konijnenvachtje over de stoel en kussens op de bank. Maak het plaatje compleet met exotische planten.

BOHEMIAN KLEURPALLET

Je kunt bij een bohemian interieur twee kanten opgaan. Ga jij voor een rustgevende sfeer? Combineer dan een neutrale basiskleur met groene accenten. Dit voeg je toe met planten, maar ook met accessoires en tropische prints op bijvoorbeeld kussens. Je kunt ook all-out gaan in deze woonstijl. Kies in dit geval voor een groot tropisch behang op de muur en voeg veel drukke, kleurrijke prints toe. Roze, oranje, turquoise en geel zijn kleuren die voor een vrolijk bohemian Ibiza gevoel zorgen.

Wil jij ook zo graag de bohemian woonstijl bij jou thuis? Klik dan hier voor een grote selectie!

[thrive_leads id=’47773′]